49 χρόνια πρίν… 11.IX.1965

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ: Το κείμενον των δηλώσεων του [αρχηγού της Ενώσεως Κέντρου] κ. Γεωργίου Παπανδρέου έχει ως ακολούθως: « […] 8. Ιστορική υπήρξεν η σημασία της αυτοθυσίας της Ενώσεως Κέντρου, με την προσφοράν προς την ΕΡΕ του σχηματισμού Κυβερνήσεως, διά την άμεσον ενέργειαν εκλογών. Οσοι εις το μέλλον θα κρίνουν αυτήν την ανώμαλον περίοδον, με τας αγνώστους προεκτάσεις της [Σημ. «Φ»: Υπαινικτική πρόβλεψις δικτατορίας] θα είναι αδύνατον να μη σταματήσουν εις αυτήν την γενναίαν ιδικήν μας προσφοράν, η αποδοχή της οποίας θα έδιδεν την οριστικήν λύσιν. […].»

ΧΕΡΜΠΕΡΤ ΦΟΝ ΚΑΡΑΓΙΑΝ: Οι Βασιλείς [Κωνσταντίνος και Αννα-Μαρία] και αι πριγκίπισσαι Σοφία και Ειρήνη παρηκολούθησαν και την δευτέραν συναυλίαν της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου, που εδόθη χθες το βράδυ εις το Ηρώδειον (Φεστιβάλ Αθηνών), υπό την διεύθυνσιν του Φον Κάραγιαν [Herbert von Karajan]. Το θέατρον ήτο κατάμεστον κόσμου, παρευρίσκοντο δε πολλοί επίσημοι, άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών κ.ά. Το πολυπληθές κοινόν κατεχειροκρότησε τόσον τον διάσημον αρχιμουσικόν, όσον και τους καλλιτέχνας του λαμπρού συγκροτήματος του Βερολίνου […]. Το πρόγραμμα της χθεσινής συναυλίας περιελάμβανεν αποκλειστικώς έργα Μπετόβεν: τας Συμφωνίας 1ην και 5ην, ως και την εισαγωγήν «Λεονώρα» αριθμ. 3.

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ: Οι αφιχθέντες διά να παρακολουθήσουν τας συναυλίας του Φον Κάραγιαν 17 Γερμανοί μουσικοκριτικοί και αρχισυντάκται των κυριωτέρων γερμανικών εφημερίδων επεσκέφθησαν τα γραφεία του Τουρισμού και έσχον μακράν συζήτησιν με τους αρμοδίους επί θεμάτων αφορώντων εις την τουριστικήν εξυπηρέτησιν των Γερμανών εις την Ελλάδα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΤΣΑΤΣΟΣ:  (Τα νέα βιβλία.) Κ. Τσάτσου: «Αφορισμοί και διαλογισμοί». Σχ. 8ον. Σελ. 256. Αθήναι 1965.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή