Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος απονέμει απόψε τα βραβεία επιτευγμάτων των Αποφοίτων του

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος απονέμει απόψε τα βραβεία επιτευγμάτων των Αποφοίτων του

3' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, είναι το μεγαλύτερο Αμερικανικό Κολλέγιο στην Ευρώπη. Περιλαμβάνει το Pierce, Γυμνάσιο – Λύκειο, το Deree για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές και το Alba Graduate Business School, μία από τις 100 καλύτερες σχολές μεταπτυχιακών σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ευρώπη. Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος έχει 4.000 φοιτητές και μαθητές και 37.000 αποφοίτους. Ιδρύθηκε στην ακμή της ελληνικής Σμύρνης το 1875 και ακολούθησε τη μοίρα των Ελλήνων προσφύγων με την καταστροφή του 1922. Νέα εγκατάσταση Π. Φάληρο, μετά στο Ελληνικό μέχρι την εγκατάσταση στις σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις των 264 στρεμμάτων στους πρόποδες του Υμηττού στην Αγία Παρασκευή. Μία από τις δυνατές του αξίες, με διεθνή αναγνώριση, είναι η μεγάλη οικογένεια των αποφοίτων του, που σταδιοδρομούν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διακρίνονται και τιμούν το ελληνικό όνομα και το σχολείο τους που τους έδωσε τη βασική αρχή «Non Ministrari Sed Ministrare – Δεν ήλθα να υπηρετηθώ αλλά να υπηρετήσω», που είναι το έμβλημα του Pierce.

Αφιερωμένη στους Αποφοίτους του είναι και η τιμητική εκδήλωση «Alumni Achievement Awards 2014» που διοργανώνει κι εφέτος, για μια ακόμη χρονιά, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Απόψε, ώρα 20.00 στο Ανοιχτό Θέατρο Irene Bailey (της αγαπημένης μας Ειρήνης, συζύγου του προέδρου του Κολλεγίου John Bailey) στην Αγία Παρασκευή θα γίνει η εκδήλωση με τίτλο «Supporting Excellence». Σκοπός της, να αναγνωρίσει τα επιτεύγματα των αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου τον ρόλο που παίζουν στην κοινωνία και στην ανθρωπιστική προσφορά αλλά και να υποστηρίξει το Ταμείο Υποτροφιών του κολλεγίου. Απόψε βραβεύονται δέκα απόφοιτοι του Pierce, του Deree και του Alba που έχουν διακριθεί σε τομείς όπως οι επιστήμες, η επιχειρηματικότητα, ο πολιτισμός και η φιλανθρωπία. Επίσης θα τιμηθεί ένα διαπρεπές μέλος της ελληνικής διασποράς, και ένα ίδρυμα που υποστηρίζει την εκπαίδευση και την αποστολή του κολλεγίου. Μεταξύ των βραβευμένων ονόματα γνωστά για τα επιτεύγματά τους: για το κοινωνικό τους έργο βραβεύονται η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα», η Ουρανία Κλη-Εφραίμογλου, πρόεδρος Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος κ. George D. Behrakis, η ιστορικός τέχνης – συγγραφέας για τον πολιτισμό κ. Εβίτα Αράπογλου και το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τη συνεισφορά του στον τομέα της εκπαίδευσης. Τα έσοδα από την εκδήλωση, και τη δεξίωση που ακολουθεί, θα ενισχύσουν το Ταμείο Υποτροφιών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος που, στην ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014, περισσότεροι από 1.400 μαθητές του Pierce, του Deree και του Alba έλαβαν πάνω από 3 εκατ. ευρώ σε υποτροφίες.

Σε κλίμα Bρυξελλών ο νέος Eπίτροπος

Aνακοινώθηκε πλέον επίσημα ότι στην «Eυρωπαϊκή Eπιτροπή των πολλών ισορροπιών» (τίτλος «Kαθημερινής» χθες) ο κ. Δημήτρης Aβραμόπουλος αναλαμβάνει από τον Nοέμβριο Eπίτροπος Mετανάστευσης.

Ως τότε ο υπουργός Eθνικής Aμυνας συνεχίζει τα καθήκοντά του, πολλά από τα οποία τον οδηγούν στις Bρυξέλλες, μελλοντικό προορισμό του. Oπως, την Tετάρτη 10 Σεπτεμβρίου που επισκέφθηκε, ύστερα από πρόσκληση της γενικής διευθύντριας κ. Claude France Arnould τα γραφεία του Eυρωπαϊκού Oργανισμού Aμυνας. Στις Bρυξέλλες συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου κ. Martin Schulz, τον πρόεδρο της Kοινοβουλευτικής Oμάδος των Σοσιαλδημοκρατών κ. Gianni Pitella και τον πρόεδρο της Eπιτροπής Πολιτικών Eλευθεριών, Δικαιοσύνης και Eσωτερικών Yποθέσεων του Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου κ. Claude Moraes.

«Ψηλά, Κήπος», ένας ουρανός γεμάτος λουλούδια στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Για εκείνους που βιάζονται να αποχαιρετήσουν το φετινό καλοκαίρι έρχεται η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών να το κρατήσει από τις 23 Σεπτεμβρίου, που εγκαινιάζεται η έκθεση της Αγγλίδας καλλιτέχνιδος, ώς τις 30 Ιουνίου 2015, που θα παραδοθεί η άνθινη σκυτάλη στο «Καλοκαίρι 2015»! Μετά το πολύχρωμο νήμα που «τύλιγε» το φουαγιέ του ισογείου της «Στέγης», η ομάδα επιμελητών Double Decker, με τους οποίους συνεργάσθηκε κι εφέτος η «Στέγη», παρουσίασε μία λουλουδένια πολύχρωμη, ανάερη όσο και υποβλητική εγκατάσταση, με τη Rebecca Louise Law να στέλνει με τα επουράνια λουλούδια το μήνυμα για την ευαισθησία της κάθε μορφής τέχνης που φιλοξενείται στη Στέγη.

Καλλιτέχνις καταξιωμένη στους χώρους της τέχνης και της μόδας η Rebecca, έχει συνεργαστεί με τη Royal Academy of Arts και τον Damien Hirst, ενώ έχει δημιουργήσει projects που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία για οίκους μόδας όπως το Hermes και το Tiffany. Με 11.000 λουλούδια «κέντησε» τον ουρανό της εισόδου του ισογείου, δημιουργώντας έναν «Κήπο, Ψηλά» στη Στέγη. Αντλησε την έμπνευσή της με λουλούδια από κήπους αλλά και αγρούς, λιβάδια και πλαγιές της Ελλάδος. «Εναν λουλουδένιο ουρανό που σκέπει κάθε μορφή τέχνης στη “Στέγη”».

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή