49 χρόνια πρίν στην «Κ» 14.ΙV.1965

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 14.ΙV.1965

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΡΡΑΞΙΣ ΙΝΔΙΑΣ – ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Ουασιγκτών, 13.- Εκπρόσωπος του ινδικού υπουργείου Αμύνης ισχυρίσθη σήμερον ότι τα ινδικά στρατεύματα, υποστηριζόμενα υπό αεροπορίας, αρμάτων μάχης και πυροβολικού, επέτυχον, κατόπιν σφοδρών μαχών, να πλησιάσουν την στρατηγικής σημασίας πόλιν Σιαλκότ εις τον τομέα Τζαμού της περιοχής Παντζάμπ του Πακιστάν, εις σημείον απέχον μόλις 3 χιλιόμετρα αυτής. Οι Ινδοί υπολογίζονται εις 50.000. Αι ινδικαί ένοπλοι δυνάμεις κατέστρεψαν από της ενάρξεως των επιχειρήσεων 250 πακιστανικά τανκς. […]

Από το Ραβαλπίντι εξ άλλου ανακοινούται ότι οι Πακιστανοί κατά την ιδίαν περίοδον έθεσαν εκτός μάχης 209 ινδικά άρματα. […] Πακιστανικά αεροπλάνα ανέπτυξαν και σήμερον μεγάλην δραστηριότητα, βομβαρδίσαντα και αφήσαντα φλεγόμενα ινδικά αεροδρόμια και στρατιωτικάς εγκαταστάσεις εις τας περιοχάς Τζαμναγκάρ, Παθανκότ, Τζορπούρ, Ανταμπούρ και Χαλβαρά, έπληξαν δε διά πρώτην φοράν και το αεροδρόμιον του Τζαμού εντός του Κασμίρ. […]

Αλλαι πληροφορίαι αναφέρουν ότι η περιοχή της αγοράς της Σιαλκότ εις το κέντρον της πόλεως […] παρουσιάζει τώρα την εικόνα σωρού ερειπίων πληγείσα υπό ινδικής βόμβας βάρους 500 λίτρων, την οποίαν έρριψεν αεροπλάνον τύπου «Καμπέρα». […] Οι Ινδοί χρησιμοποιούν τώρα αμερικανικά άρματα Πάττον, τα οποία εκυρίευσαν από Πακιστανούς με πλήρη πυρομαχικά.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΙΣ: Ουασιγκτών, 13.- Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κ. Ντην Ρασκ είπε σήμερον ότι συμβουλεύει την Κίναν να μη αναμιχθή εις την σύγκρουσιν Ινδίας – Πακιστάν, και να αφίση το Συμβούλιον Ασφαλείας να ρυθμίση την διένεξιν. Νομίζω, ετόνισεν, ότι υπάρχουν οι πιστεύοντες ότι η Κίνα αλιεύει εις τα θολά αυτά ύδατα. Διά την ρωσικήν στάσιν, είπεν ότι μέχρις ώρας αύτη βοηθεί εις την κατάστασιν.

ΒΙΕΤΝΑΜ, 125.000 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ: Ουασιγκτών, 13.- Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κ. Ντην Ρασκ εδήλωσε σήμερον ενταύθα, ότι, μετά την άφιξιν της πρώτης αμερικανικής μεραρχίας αεραγημάτων εις το Νότιον Βιετνάμ, ο αριθμός των εις την χώραν αυτήν ευρισκομένων αμερικανικών δυνάμεων είναι κατά τι μεγαλύτερος των 125.000, ως είχεν αρχικώς προγραμματισθή.

ΙΑΠΩΝΙΚΟΝ ΘΕΑΤΡΟΝ: «Αι ιαπωνικαί παραστάσεις: Εργα “Νο” και “Κυογκέν”. Από το συγκρότημα “Κάνζε Καϊκάν” εις το Ηρώδειον». Του Αιμ. [ιλίου] Χ. [ουρμουζίου].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή