Βροχή από προσκλήσεις τον Σεπτέμβρη

Βροχή από προσκλήσεις τον Σεπτέμβρη

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Σεπτέμβριο που διανύουμε, μετά τις όποιες διακοπές, είναι παράδοση να επιστρέφει η καλλιτεχνική και πολιτιστική ζωή στην πόλη Στο δημοσιογραφικό γραφείο σωρός οι προσκλήσεις για εκδηλώσεις, επετείους, γάμους, συναυλίες, βραβεύσεις, φιλανθρωπικές βραδιές που από επαγγελματικό και προσωπικό ενδιαφέρον, θα έπρεπε να τις τιμήσουμε με την παρουσία μας. Ο πονοκέφαλος όμως είναι ότι πολλές συμπίπτουν όχι μόνο στην ημερομηνία αλλά και στην ώρα. Παράδειγμα, την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου από τις 19.30 ώς τις 21.30, για την 65η επέτειο της ιδρύσεως της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ο πρέσβης και η κ. Zou Xiaoli καλούν σε δεξίωση στην πρεσβεία στο Παλαιό Ψυχικό.

Την ίδια ημέρα ο Βρετανός πρέσβης κ. John Kittmer προσκαλεί για βραδιά εορτασμού με την ευκαιρία της 150ής επετείου από τη γέννηση του Ελευθερίου Κ. Βενιζέλου, στην πρεσβευτική κατοικία, στην οδό Λουκιανού 2, την οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου και της συζύγου του Ελενας το γένος Σκυλίτση. Οι πόρτες ανοίγουν στις 18.40, το πρόγραμμα του εορτασμού αρχίζει στις 19.00 (ακριβώς) με παρουσιάσεις και συζήτηση για τον Βενιζέλο. Ωρα 20.00, αλλαγή κλίματος εννοείται προς το κρητικό με παραδοσιακή κρητική μουσική από τον Ross Daly. Ακολουθεί «κοκτέιλ», μάλλον περί ρακής πρόκειται…

Η κινεζική πρεσβεία καλεί στην Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, η πρεμιέρα είναι τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, ώρα 9 μ.μ. στην ταινιοθήκη, πρώην «Λαΐς», Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Βοτανικό.

Την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου, ώρα 21.00 ακριβώς στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, στο Μέγαρο, «Λεωφορείον ο Πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς από το National Theatre του Λονδίνου σε ζωντανή μετάδοση με ελληνικούς υπότιτλους. Σκηνοθέτης ο Μπενεντίκτ Αντριους. Με την Τζίλιαν Αντερσον στην ερμηνεία της καριέρας της ως Μπλανς Ντιμπουά, τον Μπεν Φόστερ ως Κοβάλσκι και τη Βανέσα Κίρμπι στον ρόλο της αδελφής της Στέλλας. Το έργο, με σκηνογράφο την Ελβετή Μάγντα Βίλι, διαδραματίζεται στη σημερινή Νέα Ορλεάνη και όλη η πλοκή μέσα σ’ ένα σύγχρονο διαμέρισμα, ένα μίνιμαλ κλουβί το οποίο περιστρέφεται, μαζί με τους πρωταγωνιστές στους χώρους του διαμερίσματος. Η παράσταση διαρκεί 3,5 ώρες. «Δύο άνθρωποι παλεύουν μεταξύ τους αλλά και με τους δαίμονές τους» έγραψε ο κριτικός της Guardian Μάικλ Μπίλιγκτον.

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, έναρξη προβολής 21.00, προσέλευση 20.15, η τελετή έναρξης του 20ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» από την Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών και το περιοδικό Cinema. Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Μέγαρο. Προβάλλεται η ταινία «Ιστορίες για Αγρίους» του Νταμιάν Σιφρόν, ευγενική παραχώρηση «Seven Films» και «Spentzos Film».

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή