49 χρόνια πρίν… 17.IX.1965

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΥ: Ουασιγκτών, 16.- Ο πρόεδρος Λύντον Τζόνσον ανεκοίνωσε σήμερον ότι η κυβέρνησίς του εκπονεί πρόγραμμα προς βελτίωσιν της Παιδείας και καταπολέμησιν του αναλφαβητισμού εις ολόκληρον τον κόσμον. Ομιλών κατά την διάρκειαν τελετής επί τη 200ή επετείω της ιδρύσεως του Σμιθσονείου Ινστιτούτου ο κ. Τζόνσον εδήλωσεν ότι διέταξε την συγκρότησιν ειδικής επιτροπής, η οποία θα προβή εις εισηγήσεις προς αυτόν, διά να τας υποβάλη εις το Κογκρέσσον τον Ιανουάριον.

ΒΙΕΤΝΑΜ: Ουασιγκτών, 16.- Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών κ. Ρόμπερτ Μακναμάρα εδήλωσε σήμερον, ότι απέτυχεν η επίθεσις των ανταρτών του Βιετκόγκ κατά την περίοδον των βροχών. Ο κ. Μακναμάρα προσέθεσεν, ότι παραμένει επιφυλακτικώς αισιόδοξος όσον αφορά την έκβασιν του αγώνος εις το Βιετνάμ.

ΤΖΕΝΝΗ ΚΑΡΕΖΗ: Εις την κ. Τζέννην Καρέζη προετάθη υπό του Γάλλου σκηνοθέτου Μαρσέλ Καμύς, δημιουργού της ταινίας «Ορφέο Νέγκρο», να πρωταγωνιστήση εις νέον έργον του, έγινε δε και σχετική συζήτησις κατά την διάρκειαν προσφάτου συναντήσεώς των εις το Παρίσι. Εν τω μεταξύ, με συμμετοχήν της κ. Καρέζη συνεχίζεται εις τα στούντιο της Βουλώνης το γύρισμα της ταινίας «Μια σφαίρα στην καρδιά». [Σημ. «Φ»: Ο γαλλικός τίτλος είναι «Une balle au coeur» σε σκηνοθεσία Ζαν-Ντανιέλ Πολέ, με μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Μαζί με την Καρέζη παίζουν ο Σπύρος Φωκάς, η Φρανσουάζ Αρντύ και ο Σάμι Φρέυ.]

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ: Θεσσαλονίκη, 16.- Τα βραβεία του Δ΄ Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, που έγινε χθες το βράδυ εις το «Παλαί ντε Σπορ», εδόθησαν εις τα εξής τραγούδια: 1) «Ηταν μεγάλη η νύχτα» (μουσική Ν. Μαυρουδή, στίχοι Ι. Κακουλίδη, τραγουδίστρια Σούλα Μπιρμπίλη). 2) «Το φτωχόπαιδο» (μουσική Σπήλιου Μεντή, στίχοι Γιάννη Ρίτσου, τραγουδίστρια Γιοβάννα). 3) «Θαλασσινό όνειρο» (μουσική Γ. Μαυρομουστάκη, στίχοι Ι. Λογοθέτη, τραγουδίστρια Γιοβάννα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή