«Ρόλος και προσδοκίες των γυναικών στην περιοχή της Μεσογείου. Περιπτώσεις Ελλάδος και Μαρόκου», ημερίδα σήμερα στο ΥΠΕΞ

«Ρόλος και προσδοκίες των γυναικών στην περιοχή της Μεσογείου. Περιπτώσεις Ελλάδος και Μαρόκου», ημερίδα σήμερα στο ΥΠΕΞ

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημερίδα του ΥΠΕΞ με θέμα «Ρόλος και προσδοκίες των γυναικών στην περιοχή της Μεσογείου. Περιπτώσεις Ελλάδος και Μαρόκου», σήμερα το πρωί, 11.30, στο υπουργείο Εξωτερικών, Αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης», Ακαδημίας 1, διοργανώνει η Πρεσβεία του Βασιλείου του Μαρόκου και η Ενωση Συζύγων Ελλήνων Διπλωματικών Υπαλλήλων (ΕΣΕΔΥ). Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως και υπουργού Εξωτερικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Ομιλητές:

• Karima Mkika, μέλος του Οικονομικού, Κοινωνικού και Περιβαλλοντικού Συμβουλίου του Μαρόκου.

• Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, τ. ευρωβουλευτής – αντιπρόεδρος ΕΚ 2007 – 2012, πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

• Bouthayna Iraqui – Houssaini, τ. βουλευτής, διευθύνουσα σύμβουλος εταιρειών και Συλβάνα Ράπτη, δημοσιογράφος, τ. ευρωβουλευτής, μέλος του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Συντονίστρια η κ. Σοφία Χηνιάδου – Καμπάνη, ειδική σύμβουλος ΥΠΕΞ για πολιτιστικά θέματα.

Με την ευκαιρία της συνάντησης θα παρουσιαστεί η φωτογραφική έκθεση «Μαρόκο – Ελλάδα: Διασταυρούμενες όψεις» των κ. Khadija El Ansari, συζύγου του πρέσβη του Μαρόκου στην Ελλάδα και Σοφίας Χηνιάδου – Καμπάνη, Κατερίνας Γεωργούντζου, συζύγων πρώην πρέσβεων της Ελλάδας στο Μαρόκο. Θα ακολουθήσει γεύμα μαροκινής γαστρονομίας, στο εστιατόριο του ΥΠΕΞ, 7ος όροφος.

Θέατρο χωρίς σύνορα, από το Young Vic του Λονδίνου στην Αίθουσα «Τριάντη» στην Αθήνα…

Κατάμεστη η Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου με θεατές από όλες τις ηλικίες ανάμεσά τους και μαθητές Λυκείου και φοιτητές – στην αναμετάδοση του θεατρικού έργου του Τένεσι Ουίλιαμς «Λεωφορείον ο Πόθος» από το Θέατρο «Young Vic» του Λονδίνου, όπου συνεχίζει να παίζεται με εξαιρετικές κριτικές. Τρίωρη και πλέον η διάρκεια της παράστασης, κανείς δεν διανοείται να… κατέβει από το «Λεωφορείο» αυτό, όπου ο σκηνοθέτης Benedict Andrews ανατέμνει το ζοφερό κείμενο του Ουίλιαμς και δίνει την ευκαιρία στους πρωταγωνιστές για εξαιρετικές ερμηνείες, διεισδύοντας στα μύχια των ρόλων τους. Εκπληκτική η Τζίλιαν Αντερσον, ως Μπλανς Ντιμπουά, εύθραυστο «λουλούδι του Νότου», που βρίσκεται στο έλεος των άλλων και της δικής της ψυχοσύνθεσης. Κυριαρχεί όλων των άλλων, βρίσκεται συνεχώς στη σκηνή –ένα περιστρεφόμενο ασφυκτικό διαμέρισμα «κλουβί»– και σαν πληγωμένο ζωάκι, με την έντονη προφορά του Νότου, φθάνει στη θριαμβευτική «έξοδο» του δραματικού φινάλε! Ολόγυρα στο διάφανο «κλουβί», οι θεατές του θεάτρου «Young Vic» την κοιτούν με σεβασμό καθώς περνά ανάμεσά τους και όταν επιστρέφει στη σκηνή για το χειροκρότημα, η Μπλανς – Τζίλιαν δεν έχει δυνάμεις ούτε να υποκλιθεί. Ενα αχνό χαμόγελο εκφράζει τη βαθιά της ικανοποίηση. Ολοι οι θεατές που παρακολούθησαν την αναμετάδοση με ένταση και συγκίνηση, αισθάνθηκαν τυχεροί που, χάρις στο Μέγαρο Αθηνών και στην αναμετάδοση που γίνεται σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο, μπόρεσαν να παρακολουθήσουν μια τέτοια παράσταση, συγκλονισμένοι απ’ αρχής μέχρι τέλους. Χαρακτηριστικό ότι στις 12.15 μετά τα μεσάνυχτα που άναψαν τα φώτα για το τέλος, οι θεατές στην Αθήνα χειροκρότησαν όρθιοι, όπως και στο Λονδίνο! Το αληθινό θέατρο δεν έχει σύνορα, γι’ αυτό η αναμετάδοση είναι ένα μεγάλο «συν» στο έργο του Μεγάρου Αθηνών. Πριν από την παράσταση, και στο διάλειμμα γνωρίσαμε τους συντελεστές.  Σπάνια θεατρική βραδιά, Μέγαρον ευχαριστούμε!

Το πρόγραμμα του Μεγάρου 2014 – 2015

Απόψε, Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει το πρόγραμμα του 2014 – 2015 στην Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη», ώρα 19.30, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνου Τασούλα και του προέδρου του Μεγάρου Αθηνών κ. Ιωάννη Μάνου. Επιφυλάσσει δε έκπληξη σ’ όσους έρθουν μισή ώρα νωρίτερα (στις 19.00) για να δουν τα happenings: το κοινό περπατά στη σκηνή, επισκέπτεται τα παρασκήνια και ανακαλύπτει μερικά «μυστικά» της προετοιμασίας μιας παράστασης, την αθέατη, δηλαδή, πλευρά της σκηνής της Αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή