49 χρόνια πρίν… 24.IX.1965

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΙΤΕΡΑΝ: Παρίσιοι, 23.- Η Κεντρική Επιτροπή του γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος απεφάσισε παμψηφεί όπως το κόμμα υποστηρίξη την υποψηφιότητα του κ. Φρανσουά Μιττεράν, στελέχους της αριστεράς του κέντρου, διά την προεδρίαν της Δημοκρατίας. Εις την ανωτέρω δήλωσιν προέβη σήμερον το απόγευμα ο κ. Βαλντέκ Ροσσέ, μετά την λήξιν της πρώτης ημέρας των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής. Τούτο αποτελεί λίαν σημαντικήν καμπήν εις την προεκλογικήν εκστρατείαν, αλλά και εις την όλην γαλλικήν πολιτικήν ζωήν από του πολέμου. Από σήμερον είναι σαφές ότι η γαλλική αριστερά, από των κομμουνιστών μέχρι του κέντρου, δεν θα έχη παρά ένα μόνον υποψήφιον, τον κ. Φρανσουά Μιττεράν, ως αντίπαλον του στρατηγού Ντε Γκωλ. Είναι επίσης αξιοσημείωτον ότι διά πρώτην φοράν από του Μαΐου 1947, οπότε εγκατέλειψαν την Κυβέρνησιν, οι Γάλλοι κομμουνισταί εξέρχονται από την απομόνωσίν των.

ΕΣΣΔ – ΔΥΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Μόσχα, 23.- Ο υφυπουργός των Εξωτερικών της Δυτικής Γερμανίας κ. Καρλ Κάρστενς συνέχισε σήμερον τας συνομιλίας του ενταύθα μετά των Ρώσων ηγετών που αποβλέπουν εις την βελτίωσιν των σχέσεων μεταξύ Σοβιετικής Ενώσεως και Δυτικής Γερμανίας.

ΣΠΥΡΟΣ Α. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Ο νέος σκηνοθέτης κ. Σπ. Ευαγγελάτος έλαβε την υποτροφίαν Βούρσελ διά πενταετείς σπουδάς εις το εξωτερικόν.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΡΙΜΑΝΗΣ: Ο χορογράφος της «Λυρικής Σκηνής» κ. Αγγελος Γριμάνης παραδίδει μαθήματα μπαλλέτου, ρυθμικής και χορού καθ’ ομάδας και ιδιαίτερα εις την Σχολήν του, οδός Ζαΐμη 46 (Δραματική Σχολή Εθνικού Ωδείου).

ΤΗΛΕΟΡΑΣΙΣ: Κατόπιν αποφάσεως του προέδρου της Κυβερνήσεως κ. Στεφάνου Στεφανοπούλου διεκόπη η λειτουργία του πειραματικού σταθμού τηλεοράσεως του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας μέχρις ότου η Κυβέρνησις καταλήξη εις οριστικά συμπεράσματα επί του θέματος της ελληνικής τηλεοράσεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή