Στο λέω νέτα-σκέτα, παράτα την ταμπλέτα

Στο λέω νέτα-σκέτα, παράτα την ταμπλέτα

3' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

AdonisGeorgiadi: 17:00 @kontrachannel για συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ, τις δηλώσεις μου για τις Τράπεζες και τη νέα ταμπλέτα. Οταν διάβασα το συγκεκριμένο τουίτ, δεν συνειδητοποίησα αμέσως τι εννοούσε. Για να καταλάβουν και οι αναγνώστες που δεν έχουν σχέση με το Τwitter, ο πρόλογος είναι μια δημόσια προαναγγελία του Αδ. Γεωργιάδη ότι στις 5 το απόγευμα της Τρίτης επρόκειτο να εμφανισθεί στο Κόντρα Τσάνελ για να σχολιάσει τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την καγκελάριο, τη δήλωσή του για τις τράπεζες, αλλά και μια νέα ταμπλέτα!

«Ολα καλά, αλλά τι είναι η ταμπλέτα;», προφανώς θα αναρωτηθείτε. Την ίδια απορία είχα κι εγώ. Και δυστυχώς λύθηκε όταν παρακολούθησα την εκπομπή. Λέω δυστυχώς, διότι η ανησυχία μου ότι μαζί με την κ. Μέρκελ, τον κ. Σαμαρά και τις τράπεζες, ο πρώην υπουργός θα μας πλασάριζε να αγοράσουμε και μια ταμπλέτα επιβεβαιώθηκε με το παραπάνω. Οπως, μάλιστα, είπε ο ίδιος, δεν επρόκειτο για μια οποιαδήποτε ταμπλέτα. Αλλά για μια ολοκαίνουργια που έχει μέσα της του κόσμου τα βιβλία (από τις εκδόσεις Γεωργιάδη, βεβαίως) τα οποία, όπως μας ενημέρωσε, διατίθενται πλέον «δωρεάν» αν αγοράσεις την ταμπλέτα.

Εμεινα κάμποση ώρα να τον παρακολουθώ ενεός. Και τι δεν είπε για την περιβόητη ταμπλέτα (αφού είχε εξάρει τη σημασία του ταξιδιού Σαμαρά και τους λόγους που θα πάρει τα λεφτά του από τις τράπεζες αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ). Οτι η ταμπλέτα έχει μια εκπληκτική οθόνη 8 ιντσών που όμοιά της δεν υπάρχει. Οτι η ταχύτητά της είναι αξεπέραστη. Οτι με την ανεπανάληπτη ευκρίνειά της μπορεί κανείς να απολαύσει τα βιβλία των εκδόσεων Γεωργιάδη ακόμη καλύτερα από το να τα αγόραζε σε χαρτί. Μας διάβασε, μάλιστα, on camera και αποσπάσματα από την Παλαιά Διαθήκη για να μας πείσει ότι η ταμπλέτα είναι όντως αξεπέραστη. «Δεν είναι η ίδια που σας έδειξα προχθές», είπε. «Είναι ακόμη καλύτερη και πάρτε ΤΩΡΑ τηλέφωνο, γιατί θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας στους τυχερούς που θα την αποκτήσουν».

Αγαπητέ μου Αδωνι,

Σχώρνα μου την οικειότητα, αλλά παίρνω το θάρρος γιατί ανήκω στους δημοσιογράφους που σου έχουν πλέξει το εγκώμιο στο παρελθόν. Για την τόλμη σου να υπερασπίζεσαι τις επιλογές της κυβέρνησης (κάτι που ελάχιστοι υπουργοί κάνουν), για το θάρρος σου να επιμένεις ότι το Μνημόνιο θα το είχαμε αποφύγει αν μόνοι μας το εφαρμόζαμε νωρίτερα, για τις μάχες σου με τον πελατειασμό, τους συνδικαλιστές και εν γένει τον παραλογισμό που έφτασε τη χώρα στο μη παρέκει.

Ο λόγος, όμως, που σου απευθύνομαι προσωπικά είναι γιατί, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν μπορούν να μπαίνουν όλα στον ίδιο κουβά. Είναι προς τιμήν σου ότι είσαι αυτοδημιούργητος και ότι έχεις εργαστεί, κάτι που δεν είναι αυτονόητο στους εκπροσώπους μας. Αλλά τούτη την ώρα είσαι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ενός κυβερνώντος κόμματος. Και από τη θέση αυτή, πάλι κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν μπορείς να πουλάς ούτε βιβλία ούτε ταμπλέτες. Οχι γιατί στο απαγορεύει ο νόμος. Αλίμονο. Δεν τάσσομαι υπέρ των επαγγελματιών της πολιτικής. Αλλά γιατί η επιλογή σου να είσαι κάθε απόγευμα και τηλεπωλητής (αφού έχεις δώσει 3-4 συνεντεύξεις προηγουμένως) φανερώνει δύο τινά: είτε ότι ο εθισμός σου με τη δημοσιότητα είναι πλέον ανίατος είτε, ακόμη χειρότερα, ότι το χρήμα για εσένα είναι αυτοσκοπός. Και μεσούσης της κρίσεως, Αδωνι, είναι ύβρις να επιβεβαιώνεις με τις επιλογές σου ότι δεν σου φτάνει η βουλευτική αποζημίωση και ότι «καίγεσαι» να επαυξήσεις το εισόδημά σου ως τηλεπωλητής, εκμεταλλευόμενος και την αναγνωρισιμότητά σου.

Ξέρω τι θα μου πεις. Οτι εδώ υπάρχουν συνάδελφοί σου βουλευτές – δικηγόροι που δεν ντρέπονται να υπερασπίζονται ακόμη και κατηγορουμένους για υφαρπαγή δημοσίου χρήματος. Είναι κατάπτυστοι, φίλε Αδωνι, και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα ήθελες να βρεθείς στη θέση τους, αν αύριο η εταιρεία ταμπλετών που διαφημίζεις βρισκόταν αναμεμειγμένη π.χ. σε ένα κρατικό σκάνδαλο.

Θα στο πω και στη γλώσσα της πιάτσας, που σου αρέσει. Ξέρουμε και οι δύο ότι η ταμπλέτα που διαφημίζεις ούτε η καλύτερη είναι ούτε η ταχύτερη ούτε η ευκρινέστερη της αγοράς. Κάποιοι, λοιπόν, που σε βλέπουν να την πλασάρεις ως τάχα «μοναδική» και «αξεπέραστη», ευλόγως πια αναρωτιούνται αν ανάλογη «σοβαρότητα» έχουν και τα πολιτικά σου επιχειρήματά και δεν εννοώ μόνον τη δήλωση που έκανες για τις τράπεζες. Είναι κρίμα και στο λέω με κάθε ειλικρίνεια. Οσο είσαι βουλευτής, βάλε τον αδελφό σου να πουλάει τις ταμπλέτες ή αν θεωρείς ότι τις πλασάρεις καλύτερα από εκείνον, διάλεξε επιτέλους στα 42 σου επάγγελμα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή