49 χρόνια πρίν… 30.ΙX.1965

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ: Ανεκοινώθησαν αργά χθες τη νύκτα τα αποτελέσματα κρίσεως ταινιών του εφετεινού Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, που έχουν ως εξής: Βραβείον καλυτέρας ταινίας δεν εδόθη. Ούτε και βραβείον σκηνοθεσίας. Το βραβείον καλυτέρας ερμηνείας ανδρικού ρόλου απενεμήθη εις τον κ. Ν. Κούρκουλον («Οι αδίστακτοι») και το βραβείον καλυτέρας ερμηνείας γυναικείου ρόλου εις την κ. Ελλην Φωτίου («Επιστροφή») [φωτογραφία]. Το βραβείον σεναρίου εδόθη εις τον κ. Μ. Γρηγορίου («Μοίρα ενός αθώου») [Σημ. «Φ»: Στην ταινία -που φέρει τον τίτλο «Η μοίρα του αθώου»- ο σκηνοθέτης Μιχάλης Γρηγορίου υπογράφει μόνο τη σκηνοθεσία, ενώ το σενάριο υπογράφεται από τον Πάνο Κοντέλλη.] Φωτογραφίας εις τους Ντ. Κατσουρίδην και Δ. Σακελλαρίου («Αδίστακτοι»). Μουσικής εις τον συνθέτην Γιάννην Μαρκόπουλον («Μοίρα ενός αθώου»). […].

Ι. Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εις πολύ καλαίσθητον έκδοσιν της νέας σειράς «Βιβλία και ήχος» του οίκου Γ. Φέξη εκυκλοφόρησε με τον τίτλον «Το παραμύθι μιας ζωής» το νέον βιβλίον του Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου. Αναφέρεται εις τον βίον και την πολιτείαν του Μεβλανά, ηγετικής φυσιογνωμίας του δεκάτου τρίτου αιώνος της Ανατολής. […] Ο συνημμένος δίσκος περιλαμβάνει συνέντευξιν του συγγραφέως και ανάγνωσιν κειμένων από τον ίδιον και από την κ. Ελένην Κυπραίου.

ΚΛΕΩΝ ΠΑΡΑΣΧΟΣ: Τα νέα βιβλία. Κλέωνος Παράσχου: «Προβλήματα λογοτεχνίας». Σχ. 8ον. Σελ. 220. Εκδόσεις «Ζαρβάνος». Αθήναι, 1965.

ΓΛΥΠΤΙΚΗ: Εγκαινιάζεται απόψε ώραν 7.30 εις την γκαλερί «Μέρλιν», οδός Μέρλιν 80, ομαδική έκθεσις γλυπτικής των γλυπτών Ζογγολοπούλου, Θόδωρου, Κουλεντιανού, Λυμπεράκη, Νικολαΐδη, Πανουριά, Ραυτοπούλου και Φιλολάου.

ΠΑΛΑΙΑ METROPOLITAN, ΤΕΛΟΣ: Νέα Υόρκη.- Σεπτέμβριος.- Η Μητροπολιτική Οπερα της Νέας Υόρκης [Metropolitan Opera House] ήνοιξε την περασμένην Δευτέραν [27 Σεπτεμβρίου 1965], την 81ην και τελευταίαν σαιζόν της εις το παλαιόν της κτίριον της 39ης οδού. […] Η χρυσή αυλαία υψώθη διά την παράστασιν «Φάουστ» του Γκουνώ. […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή