49 χρόνια πρίν στην «Κ» 12.X.1965

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 12.X.1965

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΙΚΗ ΝΤΕΜΙΡΕΛ: Αγκυρα, 11.- (Του απεσταλμένου μας Νίκου Μεταξά). Με αυτοδύναμον πλειοψηφίαν εις έδρας βουλευτικάς εμφανίζεται μετά τας χθεσινάς εκλογάς το κόμμα της Δικαιοσύνης που δεν είναι άλλο, από τον κληρονόμον του ανατραπέντος προ πενταετίας υπό της επαναστάσεως Δημοκρατικού κόμματος του Αντνάν Μεντερές. […] Ηδη, το ανατέλλον νέον άστρον εις την Τουρκίαν είναι ο πρόεδρος του θριαμβεύσαντος κόμματος της Δικαιοσύνης κ. Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ. […].

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Εις σύντομον απολογισμόν του έργου της Κυβερνήσεως, κατά το πρώτον 15θήμερον, προέβη της εσπέρας χθες, ομιλών από ραδιοφώνου, εις το πλαίσιον της τακτικής επικοινωνίας του με τον λαόν, ο πρωθυπουργός κ. Στέφανος Στεφανόπουλος. Ο κ. πρωθυπουργός ανέφερεν ότι, εις εφαρμογήν της δημοκρατίας, το κομματικόν κράτος δεν υπάρχει πλέον, […].

Η Αστυνομία Πόλεων […] συνιστά μηχανογραφικήν υπηρεσίαν. Παραλλήλως αποκτά ηλεκτρονικόν διερευνητήν, διά του οποίου θα καταστή ευχερής η άμεσος αναζήτησις αγνώστων δραστών εγκλημάτων εντός ελαχίστου χρόνου και η άμεσος ενημέρωσις παντός αρμοδίου αστυνομικού, ώστε να μειωθή εις το ελάχιστον ο χρόνος εξακριβώσεως της ταυτότητος των συλλαμβανομένων υπόπτων και να διευκολυνθή η διοικητική μελέτη των εγκλημάτων από απόψεως δραστών, τόπου και χρόνου τελέσεως, αντικειμένου αυτών, αποτελεσματικότητος, αστυνομικών ενεργειών κ.λπ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΝΤΗΡΗΣ: Ο πρωθυπουργός της Χιλής, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, το εκεί Διπλωματικόν Σώμα και άλλοι επίσημοι παρηκολούθησαν την «πρώτην» της τραγωδίας «Ηλέκτρα» του Σοφοκλέους, που εδόθη από το «Πειραϊκόν Θέατρον» το Σάββατον [9 Οκτωβρίου 1965] εις το Δημοτικόν Θέατρον του Σαντιάγο με μεγάλην επιτυχίαν. […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή