49 χρόνια πρίν… 13 και 14.X.1965

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ: Ενώ η Κυβέρνησις [Στεφάνου Στεφανοπούλου] παρέχει ενδείξεις αυξανομένης αυτοπεποιθήσεως, ο [αρχηγός της Ενώσεως Κέντρου] κ. Γεώργιος Παπανδρέου αντιμετωπίζει εντεινόμενον αδιέξοδον. Ο υπουργός Παιδείας [Στέλιος Αλλαμανής] απεδέχθη χθες την πρόκλησιν του κ. Γεωργίου Παπανδρέου και προέτεινε την ομαδικήν παραίτησιν των βουλευτών Καρδίτσης προς διεξαγωγήν αναπληρωματικής εκλογής. Νυκτερινή ανακοίνωσις της Ενώσεως Κέντρου επί της σαφούς προκλήσεως απαντά με υπεκφυγάς. Προτείνει «λίαν ευφυώς» να παραιτηθή μονον ο κ. Αλλαμανής διά να γίνη η αναμέτρησις. Την συνέχειαν έδωσεν ο υπουργός Συντονισμού κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο οποίος προέτεινε την ομαδικήν παραίτησιν των 126 «πιστών» εις τον κ. Παπανδρέου βουλευτών διά την διεξαγωγήν αναπληρωματικών εκλογών εις ολόκληρον σχεδόν την χώραν. Αλλά και πάλιν ο κ. Παπανδρέου υπεκφεύγει δηλών ότι ισχύει πάντοτε η πρότασις του κ. Πολυχρόνη Πολυχρονίδη διά παραίτησιν των δύο και διενέργειαν αναπληρωματικών εκλογών εις τον νομόν Χανίων. Ανταπαντών ο κ. Μητσοτάκης εδήλωσεν ότι το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου αρνείται την παραίτησιν των 126 βουλευτών του, που θα επέβαλεν αναπληρωματικάς εκλογάς εις ολόκληρον την επικράτειαν, αποδεικνύει ότι ο ίδιος γνωρίζει ότι απώλεσε σημαντικόν μέρος της δημοτικότητός του. [Σημ. «Φ»: Ο Γεώργιος Παπανδρέου δεν έπεσε στην παγίδα να θέσει υπό «διανομήν» μεταξύ όλων των κομμάτων τις 126 έδρες του κόμματός του και μάλιστα με σύστημα ουσία πλειοψηφικό σε αναπληρωματικές εκλογές.] (Φύλλο 13ης Οκτωβρίου 1965.)

ΝΕΟ ΚΥΜΑ: Το «Νέον κύμα» του ελληνικού τραγουδιού δίδει την προσεχή Δευτέραν 18ην τρέχοντος, συναυλίαν εις το θέατρον «Διονύσια» της οδού Αμερικής. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάση περιλαμβάνει συνθέσεις των Γιάννη Σπανού, Νότη Μαυρουδή, Κ. Κοντογιώργου, Μάνου Λοΐζου και Διον. Σαββοπούλου, τας οποίας θα εκτελέσουν οι τραγουδισταί Καίτη Χωματά, Σούλα Μπιρμπίλη, Αλ. Γεωργίου, Γ. Ζωγράφος. Τους στίχους των τραγουδιών έγραψαν οι Γ. [Παπα;]Στεφάνου, Κ. Γεωργουσόπουλος, Ι. Κακουλίδης κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή