49 χρόνια πρίν… 15.X.1965

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΡΙ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ»: [Εξοργισμένος ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και υπουργός Εξωτερικών Ηλίας Τσιριμώκος από σχόλια Ελλήνων δημοσιογράφων για τον τρόπο χειρισμού των εθνικών θεμάτων στη Νέα Υόρκη όπου ευρίσκετο για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ομίλησε περί «δημοσιογραφικής αλητείας». Η «Καθημερινή» δημοσίευσε επί του ζητήματος που προέκυψε το ακόλουθο σχόλιο:] «Ο κ. υπουργός των Εξωτερικών έχει δικαίωμα να χαρακτηρίζη Τύπον και δημοσιογράφους όπως νομίζει. Και τ’ ανάπαλιν: Ο Τύπος έχει δικαίωμα να χαρακτηρίζη όπως νομίζει τους πολιτικούς άνδρας. Αλλά ούτε οι πολιτικοί ούτε οι δημοσιογράφοι έχουν δικαίωμα να προβαίνουν εις γενικούς χαρακτηρισμούς – να επικρίνουν, δηλαδή, συλλήβδην οι μεν τους δε και, μάλιστα, να τους υβρίζουν. Οφείλουν να έχουν το θάρρος να εξειδικεύουν και, επίσης, να παρουσιάζουν όλα τα στοιχεία βάσει των οποίων επικρίνουν. Αυτά είναι πράγματα αυτονόητα. Και, ειλικρινώς, λυπούμεθα ότι ο κ. υπουργός των Εξωτερικών […] επέκρινε γενικώς τας εφημερίδας και τους δημοσιογράφους ή, διά την ακριβολογίαν, τους ύβρισεν «αλήτας και αγύρτας». Ελπίζομεν ότι θα έχη ήδη συναισθανθή το βαρύ σφάλμα εις το οποίον υπέπεσεν. […].»

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ – ΣΟΥΧΑΡΤΟ: Κουάλα Λουμπούρ, 14.- Ο ινδονησιακός στρατός εφάνη σήμερον ότι ενίσχυσε την θέσιν του με τον διορισμόν υπό του προέδρου Σουκάρνο ως επιτελάρχου με τον βαθμόν υπουργού του αντικομμουνιστού στρατηγού Σου [χ]άρτο. […] Εγκυροι παρατηρηταί διατυπώνουν την γνώμην ότι επήλθε συμβιβασμός τις μεταξύ Σουκάρνο και στρατού, διά του οποίου ηλαττώθη η κομμουνιστική επιρροή επί του προέδρου.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΕΚΡΟΠΟΜΠΩΝ: Θεσσαλονίκη, 14.- Οι νεκροπομποί Θεσσαλονίκης, διά πρώτην φοράν εις τα χρονικά του συνδικαλισμού, κηρύσσουν αύριον 24ωρον απεργίαν ζητούντες από τους εργοδότας αύξησιν ημερομισθίων.

GILDO RENO: Gildo Reno. Από τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου [1965] στη δική του μπουάτ. Πλατεία Αμερικής 3. Λειτουργεί πλήρες restaurant – bar. Τις πρωινές ώρες: Η καταπληκτική σπεσιαλιτέ σούπα «Diable noir».

ΕΠΙΦΥΛΛΙΣ: «Πολιτεία». Υπό του κ. Γ. [ιώργου] Θέμελη. (Αφορά στο ομώνυμο ποιητικό έργο του Αρη Δικταίου.)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή