49 χρόνια πρίν στην «Κ» 16.XI.1965

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 16.XI.1965

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ: Ουασιγκτών, 15.- Εις το Ντόβερ του Νιου Χαμσάιρ ο αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος, αρχηγός της ελληνορθοδόξου Εκκλησίας, υπεστήριξε διά δηλώσεώς του χθες την νύκτα την αμερικανικήν πολιτικήν εις το Βιετνάμ. Η ανοχή, προσέθεσε, και η φιλειρηνικότης αποτελούν χριστιανικάς ιδιότητας, δεν είναι όμως τοιαύται όταν χρησιμοποιούνται ως συνθήματα παρά υποκριτών.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΙΝΥΑΦΣΚΥ ΚΑΙ ΝΤΑΝΙΕΛ: Λονδίνον, Νοέμβριος.- Ο κ. Νταίηβιντ Κάρβερ, γενικός γραμματεύς της διεθνούς οργανώσεως ΠΕΝ απέστειλε τηλεγράφημα προς τον κ. Αλεξέι Σούρκωφ, της Ενώσεως των Σοβιετικών Συγγραφέων, εις το οποίον εκφράζει την έκπληξίν και την λύπιν του διά την γνωσθείσαν σύλληψιν των δύο Σοβιετικών συγγραφέων Αντρέι Σινυάφσκυ και Γιούρι Ντάνιελ. Το τηλεγράφημα ζητεί από τον κ. Σούρκωφ να επέμβη σχετικώς με το ζήτημα αυτό εις τας αρμοδίας αρχάς. Υπάρχουν εδώ πληροφορίαι ότι οι δύο συγγραφείς πρόκειται να δικασθούν διά «διοχέτευσιν αντισοβιετικής προπαγάνδας» αδίκημα τιμωρούμενον κατ’ ανώτατον όριον με επταετή φυλάκισιν, και πενταετή παραμονήν εις στρατόπεδον εργασίας. […].

ΘΑΥΜΑ, ΘΑΥΜΑ!: Μυτιλήνη, 15.- Νέον θαύμα του Αγίου Ραφαήλ, το οποίον εγνώσθη ενταύθα προκάλεσε συγκίνησιν μεταξύ του ευσεβούς λαού. Ο 15ετής μαθητής της Ιερατικής Σχολής Πάτμου […], ασθενήσας εκ παθήσεως των νεφρών, ενυπνιάσθη τον Αγιον ο οποίος τον προέτρεψε να μεταβή εις την μονήν του και θα θεραπευθή. Την επομένην κατέπεσαν από τα νεφρά του τρεις λίθοι. Μετ’ ολίγας ημέρας αφίκετο ενταύθα ο […] και παρηκολούθησε λειτουργίαν εις την μονήν, κατά την διάρκειαν της οποίας ωραματίσθη τρεις φοράς τον Αγιον Ραφαήλ. Το θαύμα επιβεβαιούν ο παρευρεθείς πρωτοσύγγελος της μητροπόλεως, αι μοναχαί και προσκυνηταί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή