Στο Ζάππειο Μέγαρο το Χριστουγεννιάτικο Bazaar των «Φίλων της Μέριμνας» με μεγάλη ποικιλία δώρων, τα έσοδα θα διατεθούν για το πρόγραμμα «Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα στο Σπίτι»

Στο Ζάππειο Μέγαρο το Χριστουγεννιάτικο Bazaar των «Φίλων της Μέριμνας» με μεγάλη ποικιλία δώρων, τα έσοδα θα διατεθούν για το πρόγραμμα «Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα στο Σπίτι»

3' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν ο Νοέμβρης δώσει τη θέση του στον Δεκέμβρη με τις μεγαλογιορτές, χτυπά το καμπανάκι για όσους αγαπούν τα παιδιά και νοιάζονται για τα άρρωστα κι εκείνα που έχουν την ανάγκη μας λόγω φτώχειας της οικογένειάς τους, ή ορφάνιας ή σοβαρής αναπηρίας. Και καλεί όλους εμάς ν’ ακούσουμε την καρδιά μας, να πυκνώσουμε τις τάξεις των φιλανθρωπικών εορταγορών, όπου εκτός που συμμετέχει κανείς το κατά δύναμιν στη συνολική κοινωνική ευθύνη, περνά και πολύ ευχάριστα, επιλέγει σε πολύ προσιτές τιμές από μεγάλη ποικιλία δώρων και φεύγει, φορτωμένος σακούλες, με ελαφρότερο το βήμα!

Το «Σημειωματάριο» που πάντα συστήνει φιλανθρωπικές εορταγορές των μεγάλων και μικρών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Συλλόγων, και των «Φίλων» τους, ξεκινά με το Χριστουγεννιάτικο Bazaar των «Φίλων της Μέριμνας», που θα γίνει φέτος στο Ζάππειο Μέγαρο, και είναι τριήμερης διάρκειας.

Δηλαδή, από την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, από τις 5 το απόγευμα ώς τις 8 το βραδάκι, αρχίζει το bazaar στις ευρύχωρες αίθουσες του Ζαππείου, εορταστικά στολισμένες και με τις γελαστές κυρίες της «Μέριμνας» και τις εθελόντριες των «Φίλων» πίσω από τους πάγκους με τη διαλεχτή ποικιλία δώρων. Πρωτότυπα και χρηστικά δώρα, παιχνίδια, γούρια, βιβλία για μικρούς και μεγάλους, το πλούσιο «βεστιάριο» με ρούχα, παπούτσια, τσάντες, αλλά και κοσμήματα και πορσελάνες σε προσιτές τιμές. Εννοείται πως γίνονται ουρές για τις σπιτικές μαρμελάδες και τα γλυκά κουταλιού, τα κρασιά, με της Σαντορίνης να ξεχωρίζουν! Στο μικρό Μοναστηράκι όποιος ψάξει βρίσκει μικρούς θησαυρούς! Και βέβαια θα μπορεί να πάρει λαχνούς με μεγάλη ποικιλία δώρων, και τη χαρά να ξετυλίξεις το δικό σου πακέτο, γιατί όλοι οι λαχνοί κερδίζουν!

Τέλος, όπως κάθε χρόνο, στο Καφενείο θα πιει κανείς τον καφέ του και θα τιμήσει νόστιμες λιχουδιές. Το Δέντρο της Αγάπης και της Μέριμνας είναι εκεί, στο Ζάππειο Μέγαρο, και μας περιμένει να κρεμάσουμε στα κλαδιά του τις ευχές για όσους αγαπάμε και αγαπήσαμε. Εκτός από τη γραπτή επικοινωνία που είχε η στήλη με την πρόεδρο της «Μέριμνας» κ. Δανάη Παπαδάτου, έλαβε και το ευγενικό γράμμα από την κ. Ντόλλα Νομικού, πρόεδρο, και την κ. Αννα Ανδρεάδη, γενική γραμματέα του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μέριμνας» με την «Υπηρεσία Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι». «Η εύρεση πόρων και χορηγών αυτή την εποχή είναι πάρα πολύ δύσκολη –γράφουν– και η σταθερή στήριξη για τη συνέχιση του έργου της Μέριμνας είναι πολύτιμη». Επικοινωνία: «Φίλοι της Μέριμνας» καθημερινά 9.30-17.00, τηλ. 210-68.42.833, φαξ 210-64.52.338 και [email protected].

«Φίλοι του Παιδιού», 15ο Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στο Helexpo Palace

Δέθηκε ξανά η Κόκκινη Κορδέλα και μαζί η υπόσχεση ότι κι εφέτος θα τιμήσουμε το πλούσιο σε ποικιλία δώρων, προσιτό σε τιμές, και κεφάτο περιβάλλον, διακοσμημένο από τον Μανώλη Περατικό, «Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Παζάρι» με δώρα και λιχουδιές στα περίπτερα που ετοίμασαν 30 πρεσβείες των Αθηνών για να στηρίξουν τον μεγάλο σκοπό του φιλανθρωπικού σωματείου «Οι Φίλοι του Παιδιού». Τα έσοδα του Bazaar θα διατεθούν για τον Παιδικό Σταθμό, ένα χώρο αγάπης, χαράς και φροντίδας που ίδρυσαν «Οι Φίλοι του Παιδιού» το 2007 για τα παιδιά από οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά, κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα. Για τον λόγο αυτό τα παιδιά φιλοξενούνται σε ένα φυσιολογικό περιβάλλον, όπου μέσα από το οργανωμένο παιχνίδι και τις ομαδικές δραστηριότητες μπορούν και συνειδητοποιούν τις ανθρώπινες σχέσεις, ξεφεύγουν από τη βία και την παραμέληση. Τα θέματα υγείας επίσης έχουν προτεραιότητα και σε μηνιαία βάση προσφέρουν οι «Φίλοι» φαρμακευτικό υλικό σε παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη, μεσογειακή αναιμία. Επίσης, έχουν αναπτύξει ειδικό πρόγραμμα βοήθειας για παιδιά εκτός γάμου και την ανύπαντρη μητέρα. Στα 27 χρόνια από της ιδρύσεώς του το φιλανθρωπικό Σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού» φροντίζει να κάνει καθημερινά πιο εύκολη, πιο ευχάριστη τη ζωή παιδιών, καλύπτοντας σε μηνιαία βάση τις ανάγκες των παιδιών σε τρόφιμα, ρουχισμό, είδη ατομική υγιεινής και καθαριότητας. Καλύπτει τα έξοδα της ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ αλλά και ενοίκια. Η πρόεδρος της «Φίλων του Παιδιού», κ. Μαριλένα Μαμιδάκη, προσκαλεί όλους στον χώρο της εκδήλωσης αυτό το Σαββατοκύριακο, 22 και 23 Νοεμβρίου, για να δουν από κοντά το έργο των «Φίλων» που εξασφαλίζει τη συνέχεια της λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού, που φιλοξενεί 30 παιδιά απόρων και μονογονεϊκών οικογενειών στο κέντρο της Αθήνας, Καλυψούς 8, Μεταξουργείο, Τ.Κ. 10435, τηλ. 210-34.51.284. Τα γραφεία των «Φίλων του Παιδιού» είναι Στησιχόρου 15, Τ.Κ. 10674, τηλ. 210-72.93.404, e-mail: [email protected].

Υστερόγραφο

Η Ενωση «Μαζί για το Παιδί» προσκαλεί τους φίλους του φιλανθρωπικού της έργου να κάνουν τις εορταστικές αγορές τους, στηρίζοντας το έργο των Φιλανθρωπικών Bazaar των σωματείων της: «Οι Φίλοι της Μέριμνας» στο Ζάππειο Μέγαρο, «Οι Φίλοι του Παιδιού» στο Helexpo, Λεωφόρος Κηφισίας 39, Μαρούσι, και της Χριστουγεννιάτικης εορταγοράς με χειροποίητα δώρα από την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών – Πόρτα Ανοιχτή και των μελών της Επιτροπής Νέων Εθελοντριών για τους σκοπούς της Εταιρείας στο πρώην «Blue Bell», Α΄ Πλατεία Ψυχικού, το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, από τις 10 το πρωί ώς τις 5 μ.μ.

Καλή επιτυχία.

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή