49 χρόνια πρίν… 21.XΙ.1965

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

HENRY AGARD WALLACE: Νέα Υόρκη, Νοέμβριος.– Εις το νοσοκομείον της πόλεως Ντάνμπερυ της Κοννεκτικούτης απεβίωσεν [την 18ην Νοεμβρίου] εις ηλικίαν 77 ετών ο Χένρυ Ουάλλας, ο οποίος διετέλεσεν αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επί προεδρίας Φραγκλίνου Ρούσβελτ [εις την φωτογραφίαν οι δύο άνδρες εις το Χάιντ Παρκ της Νέας Υόρκης την 8η Αυγούστου 1940] και υποψήφιος του Προοδευτικού κόμματος διά την προεδρικήν έδραν. […] Επί μίαν και πλέον δεκαπενταετίαν ο μεταστάς υπήρξε μία από τας πλέον επιμάχους πολιτικάς φυσιογνωμίας της χώρας του, υποστηριζόμενος υπό των οπαδών του «Νιου Ντηλ» και κατηγορούμενος υπό των συντηρητικών οικονομολόγων. Το 1942 διεκήρυξε τον «Αιώνα του Μέσου Ανθρώπου», θέλων να τονίση ότι η ειρήνη που θα επηκολούθη τον δεύτερον παγκόσμιον πόλεμον θα επέφερε μίαν βελτίωσιν του βιοτικού επιπέδου δι’ όλον τον κόσμον. Εις τας Κυβερνήσεις Ρούσβελτ του 1930-1940 διετέλεσεν υπουργός Γεωργίας, και εξελέγη αντιπρόεδρος το 1941. Το 1944 όμως οι συντηρητικοί του Δημοκρατικού κόμματος εκέρδησαν την συνεργασίαν των ψηφοφόρων των μεγάλων αμερικανικών πόλεων και ημπόδισαν την επανεκλογήν του Ουάλλας εις την αντιπροεδρίαν. Αντ’ αυτού εξελέγη ο Χάρρυ Τρούμαν, ο οποίος και διεδέχθη τον Ρούσβελτ, μετά τον θάνατον του τελευταίου τούτου εις το αξίωμα του προέδρου. Ο Ουάλλας ήτο σθεναρός υποστηρικτής της νέας οικονομικής πολιτικής του Ρούσβελτ –του περιφήμου «Νιου Ντηλ», προεκάλεσεν όμως σημαντικάς αντιρρήσεις εντός των κόλπων του Δημοκρατικού κόμματος λόγω των απόψεών του επί της διεθνούς πολιτικής. […].

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ 1970: Με τηλεφώνημά του εκ Κοπεγχάγης, χθες την μεσημβρίαν, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Απόστολος Νικολαΐδης εγνώρισεν ότι η Επιτροπή Ευρώπης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού απεφάσισε διά πλειοψηφίας όπως ανατεθή εις την Ελλάδα η εντολή διοργανώσεως των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Στίβου του 1970.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή