Η καρδιά της Κέρκυρας χτυπά στην Αθήνα, αύριο Σάββατο στο Μέγαρο Μουσικής: η Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» εορτάζει την Ενωση Ιονίων Νήσων με την Ελλάδα πριν από 150 χρόνια

Η καρδιά της Κέρκυρας χτυπά στην Αθήνα, αύριο Σάββατο στο Μέγαρο Μουσικής: η Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» εορτάζει την Ενωση Ιονίων Νήσων με την Ελλάδα πριν από 150 χρόνια

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή η συναυλία θα αφήσει εποχή! Η Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» που διανύει τον 124ο χρόνο από την ίδρυσή της, έρχεται να γιορτάσει, με το σύνολον των μουσικών της και με αρχιμουσικό και καλλιτεχνικό διευθυντή της τον τρομπετίστα Σωκράτη Ανθη, στενό συνεργάτη του Μάνου Χατζιδάκι, τα 150 χρόνια από την Ενωση της Επτανήσου με την Ελλάδα με εξαιρετικό πρόγραμμα που προβάλλει την επτανησιακή πολιτιστική παράδοση. Ιδρύθηκε το 1890 στην Κέρκυρα, στα 124 χρόνια της λειτουργίας της έχει αναπτύξει σημαντικό καλλιτεχνικό και παιδαγωγικό έργο, για το οποίο έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών και από το Ινστιτούτο Robert Schumann. Είναι μία συμπαραγωγή του ΟΜΜΑ με τη Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος», που θα φέρει αυτό το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, ώρα 20.30, στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», τον χτύπο της καρδιάς της Κέρκυρας, που κι αυτός είναι μουσικός, στην Αθήνα! Οπως έχει πει με την τραγουδιστή κερκυραϊκή λαλιά του καλός φίλος από το πολιτισμένο νησί, «οι μουσικές της Κέρκυρας είναι ο ήχος της καρδιάς της». Και μιλούσε για όλες τις φιλαρμονικές της, που είναι πολλές και όλες εξαιρετικές, με πιο γνωστές την «Παλαιά», τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας, τον «Μάντζαρο», με τις μπλε στολές και το περήφανο λοφίο στο καπέλο, μπλε και άσπρο, στα χρώματα της σημαίας, και τους «Κόκκινους», την «Καποδίστριας».

Οταν οι φιλαρμονικές με τους μουσικούς τους ξεχύνονται στους δρόμους της Κέρκυρας, στις τρεις λιτανείες του Αγίου Σπυρίδωνα και στη Μεγαλοβδομάδα, που ο ρυθμός τους συνταιριάζει με τον θλιμμένο ήχο της καμπάνας στα Πάθη και το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης, στη μουσική τους υπάρχουν όλα τα συναισθήματα – συγκίνηση, θρήνος, χαρά! Είναι σπάνια ευκαιρία, λοιπόν, για τους Αθηναίους και τους Κερκυραίους της Αθήνας, αλλά και για όλους που αγαπούν τη μουσική της Φιλαρμονικής, να χαρούν την επετειακή συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος». Θα ακούσουμε έργα Σαμάρα, Μάντζαρου, Μαυρόπουλου, Καίσαρη, Ραφαήλοβιτς, Δουκάκη, Λαμπελέτ, Βισβάρδη, Λιβεράλλη και Γιώργου Κουρουπού. Συμμετέχουν η υψίφωνος Αρτεμις Μπόγρη και ο τραγουδιστής Βασίλης Γισδάκης. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου «Επιλογές» και έχει τίτλο απόλυτα ταιριαστό «Νύχτα γιομάτη θαύματα», ποίηση Σολωμού, μουσική Κουρουπού. Τα εισιτήρια έχουν γίνει ανάρπαστα γι’ αυτό το μουσικό γεγονός, που πάλλεται από Ελλάδα και από πολιτισμό! Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο κ. Ιωάννης Τριβυζάς, αντιπρόεδρος ο κ. Δημήτριος Ιωάννου, γραμματέας ο κ. Νικόλαος Θεοδόσης, ταμίας ο κ. Φίλιππος Τσιριγγάκης, ελεγκτής η κ. Αικατερίνη Κορωνάκη – Τσώμου, επιμελητής σχολών ο κ. Γεράσιμος Μουρμούρης και οικονόμος ο κ. Σπυρίδων Νικολαΐδης. Το μουσικό σώμα σε πλήρη σύνθεση αποτελείται σήμερα από 300 μουσικούς. Κοντά μας θα είναι περισσότεροι από τους μισούς στη σκηνή του Μεγάρου, με τον αρχιμουσικό και τη μαγική μπαγκέτα του κ. Σωκράτη Ανθη σε ένα ποιοτικό πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο της επετειακής εορτής θα τιμηθούν τα Ιδρύματα «Ι. Κωστόπουλου», «Λεβέντη», «Σταύρος Νιάρχος», «Λίλιαν Βουδούρη», «Μποδοσάκη» και ο Κερκυραίος επιχειρηματίας κ. Χρίστος Φωκάς. Με τη σφραγίδα της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος» από το 1890 να «γεφυρώνει» μουσικά την Αθήνα του 2014 σε μιαν ανάταση πατριωτισμού και ποιότητος…

Πανελλήνιο Καρδιοχειρουργικό Συνέδριο

Σήμερα, ώρα 19.30, η επίσημη Τελετή Εναρξης Πανελληνίου Καρδιοχειρουργικού Συνεδρίου και Συνεδρίου Καρδιοχειρουργών Αποδήμου Ελληνισμού στο Royal Olympic Hotel, Αθήνα. Τελεί υπό την Αιγίδα των υπουργείων Υγείας, Πολιτισμού, Εξωτερικών και του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το πρόγραμμα

Τελετή έναρξης

Προεδρείο: Γεώργιος Μ. Σανούδος.

Χαιρετισμοί επισήμων.

Χαιρετισμός και ευλογία Μακ. Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου.

Χαιρετισμός υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη.

Χαιρετισμός προέδρου οργανωτικής επιτροπής καθηγητή Δημήτρη Δουγένη.

Εναρκτήρια ομιλία επίτιμου προέδρου του συνεδρίου professor Emeritus Panagiotis Symbas.

A brief review of the Evolution of Cardiac Surgery, along with some personal thoughts (μία σύντομη ανασκόπηση της εξέλιξης της καρδιοχειρουργικής, μαζί με μερικές προσωπικές σκέψεις).

Παρουσίαση του τιμώμενου από τον καθηγητή Παναγιώτη Σκανδαλάκη, τ. υφυπουργό Εξωτερικών.

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή