49 χρόνια πρίν… 25.XΙ.1965

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΤΕΜΙΡΕΛ ΚΑΤA ΕΛΛΑΔΟΣ: Αγκυρα, 24.- Η υπόθεσις των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντος του Χρυσοστόμου Σμύρνης, εις το προάστιον Νέα Σμύρνη της περιοχής Αθηνών, εξακολουθεί να προκαλή ζωηράς αντιδράσεις εναντίον της Ελλάδος. Ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ εχαρακτήρισεν ως ανοησίας τους λόγους που εξεφώνησαν ελληνικαί προσωπικότητες επ’ ευκαιρία των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντος του Μητροπολίτου, τον οποίον κατηγόρησεν ότι συνειργάσθη μετά του Ελληνος εισβολέως κατά την διάρκειαν του αγώνος διά την ανεξαρτησίαν της Τουρκίας.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αγκυρα, 24.- Από της πλευράς του ο τέως συνταγματάρχης Αλπασλάν Τουρκές, πρόεδρος του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος Χωρικών, αφού επέκρινε την πολιτικήν την οποίαν ηκολούθησαν αι τουρκικαί κυβερνήσεις εις την υπόθεσιν της Κύπρου, εδήλωσεν ότι «εκείνοι που ανήγειραν ανδριάντα εις τον Χρυσόστομον, ο οποίος επρόδωσε την τουρκική πατρίδα, έπληξαν δι’ εγχειριδίου την ελληνοτουρκικήν φιλίαν. Η Τουρκία -ετόνισεν- οφείλει να ανθεωρήση την πολιτικήν της έναντι της Ελλάδος. Επέστη η στιγμή να είπωμεν εις την νεότητα της Τουρκίας ότι οι  αντικειμενικοί της σκοποί πρέπει να είναι η Θεσσαλονίκη, η Θράκη και η Δωδεκάνησος».

ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ – ΜΟΡΩ: Η Ζαν Μορώ, η διαπρεπής Γαλλίς καλλιτέχνις, πρόκειται, ως ανεγράφη, να τελέση τους γάμους της μετά του Ελληνος ηθοποιού κ. Θεοδώρου Ρουμπάνη την 2αν του προσεχούς Ιανουαρίου, κατόπιν ειδυλλίου που ανεπτύχθη μεταξύ των μελλονύμφων κατά την διάρκειαν γυρίσματος σκηνών της ταινίας «Ο ναύτης του Γιβραλτάρ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή