Μια χριστουγεννιάτικη επίσκεψη με τη σημασία της: ο Αγιος Βασίλης από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας μοίρασε δώρα στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, συνοδεία μουσικής

Μια χριστουγεννιάτικη επίσκεψη με τη σημασία της: ο Αγιος Βασίλης από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας μοίρασε δώρα στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, συνοδεία μουσικής

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πιο όμορφο δώρο από τα πολλά που μοίρασε ο Αγιος Βασίλης στα γελαστά παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων ήταν η δική του παρουσία, αλλά και της γυναίκας του, της Αγίας Βασίλαινας και της βοηθού του, του Ξωτικού Ιnka! Δεν πίστευαν στα μάτια τους ότι είχε έρθει από το μακρινό Ροβανιέμι της Φινλανδίας ο πραγματικός Αγιος Βασίλης, οικογενειακώς, για να τους φέρει τα δώρα τους στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα».

Την ωραία έμπνευση είχε ο πρέσβης της Φινλανδίας στην Ελλάδα κ. Pauli Makela που διοργάνωσε την επίσκεψη και ήλθε κι εκείνος να χαρεί μαζί τους μια αξέχαστη ελληνοφινλανδική γιορτή αγάπης, σαν αυτήν που ταιριάζει στα Χριστούγεννα. Με χαρά και συγκίνηση υποδέχθηκε τον Φινλανδό Αγιο Βασίλη, μαζί με τα παιδιά, η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, παρουσία του πρέσβη της Φινλανδίας κ. Pauli Makela και μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου «Ελπίδα».

Καλωσορίζοντας τον Αγιο Βασίλη, τον ευχαρίστησε η κ. Βαρδινογιάννη και εκ μέρους των παιδιών και της «Ελπίδας», «γι’ αυτήν την ημέρα που μοιράζεται μαζί μας. Μας δίνει δύναμη και κουράγιο -είπε- να συνεχίσουμε αυτό το έργο. Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή και μας εμπνέει όλους να προχωρήσουμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων». «Είναι και δική μου χαρά», είπε ο Αγιος Βασίλης, «που επισκέπτομαι και πάλι την Ελλάδα. Ερχομαι με πολλή αγάπη για να μεταδώσω στα παιδιά λίγη από τη μαγεία και την καλή θέληση του πνεύματος των Χριστουγέννων».

Με την ίδια αγάπη, με ρυθμό και κέφι έπαιξε η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Αμφιλοχίας που επισκέφθηκε τη Μονάδα και όλοι μαζί, η Μαριάννα, ο πρέσβης της Φινλανδίας, τα παιδιά με τα δώρα τους, «ξενάγησαν» τον Αγιο Βασίλη στους χώρους της Μονάδας όπου βασιλεύει η φροντίδα της επιστήμης και η ελπίδα της ίασης. Τα όμορφα γελαστά παιδιά δικαιούνται τα καλύτερα Χριστούγεννα και όπως μαθαίνει η στήλη, το Χριστουγεννιάτικο Bazaar της «Ελπίδας» στο «Πεντελικόν» της Κηφισιάς σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία, με τα έσοδα να πηγαίνουν όλα για τη λειτουργία της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων…

Παρασκευή 12,  Σάββατο 13 Δεκεμβρίου η Εορταγορά της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος

Φθάνει φορτωμένο δώρα και καλούδια, όπως κάθε χρόνο, το «Καραβάκι» της Εορταγοράς της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, στο ιστορικό κτίριο της αρχαίας οδού Τριπόδων 28, στην Πλάκα, που διεκδικεί και φέτος τον τίτλο του πιο… γευστικού bazaar, με σπιτικά χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, όλα φτιαγμένα με μεράκι από τις φίλες της ΕΛΛΕΤ, με παραδοσιακά τρόφιμα και βιολογικά προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς που δίνουν στην «Πράσινη Εορταγορά» το δίκαια κερδισμένο παράσημο! Υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα για παιδιά από 4-10 ετών, το Σάββατο 13/12, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, με εικαστικές και οικολογικές δραστηριότητες, ενώ την πρώτη ημέρα Παρασκευή 12/12, από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα όλη η Αθήνα που αγαπά το έργο της ΕΛΛΕΤ θα είναι εκεί, να αγοράσει από την ξεχωριστή ποικιλία δώρων και να ενισχύσει τον σκοπό της Εταιρείας. Επικεφαλής της διοργάνωσης της φετινής Εορταγοράς είναι η κ. Καλλιρρόη Οικονόμου με συνεργάτιδες στην επιτυχία τις κ. Καλλιόπη Καρούση, πρόεδρο Συμβουλίου Επικοινωνίας, Ντόρα Τζαβάρα, Λυδία Γαλανάκη, Λία Γεωργοπούλου, Φώφη Νεοφύτου και όλο το Συμβούλιο Επικοινωνίας της ΕΛΛΕΤ. Κρατήστε το διήμερο στα «πρέπει» των Χριστουγέννων, Παρασκευή 12, Σάββατο 13 Δεκεμβρίου.

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή