ΑΠΟΨΕΙΣ

49 χρόνια πρίν… 8 – 9.XΙI.1965

ΑΚΥΡΩΣΙΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΑΦΟΡΙΣΜΩΝ: Ρώμη, 7.- Εις ταυτόχρονον τελετήν ενταύθα εις την Βασιλικήν του Αγίου Πέτρου και εις τον ναόν του Οικουμενικού Πατριαρχείου εις Κωνσταντινούπολιν ήρθησαν αι πράξεις διά των οποίων οι κατά το 1054 αρχηγοί των δύο Εκκλησιών, ορθοδόξου και καθολικής, αφώρισαν αλλήλους, καθιερώσαντες ούτω το Σχίσμα.

ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ: Η άρσις των αμοιβαίων αναθεμάτων εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και του Πάπα Παύλου του 6ου, αντιμετωπίζεται με πολύν σκεπτικισμόν εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΦΙ.ΔΗ.Κ.: Οι αποσχισθέντες από την Ενωσιν Κέντρου βουλευταί απεφάσισαν χθες [8-12-1965] την συγκρότησίν των εις κόμμα με τον τίτλον «Φιλελεύθερον Δημοκρατικόν Κέντρον». Η διοίκησις του κόμματος θα ασκήται υπό 7μελούς επιτροπής, προεδρευομένης υπό του πρωθυπουργού κ. Στεφάνου Στεφανοπούλου.

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΟΣ:  (Από θεατρική κριτική [8-12-1965].) «Πηγαίνετε στον Πειραιά, να ιδήτε θέατρο, να ιδήτε μια καλή, μιαν άριστη παράσταση. «Εγκλημα και Τιμωρία», Ρασκόλνικωφ ο Αλεξανδράκης, σκηνοθέτης ο Γ. Σεβαστίκογλου -το πρώτο άξιο δείγμα γραφής που έχει δώσει από τότε που γύρισε από τη Ρωσία, αφού μαθήτευσε κοντά στους διαδόχους του Βαχτάγκωφ-, σκηνικά, λαμπρά και υπηρετικά σκηνικά, Β. Βασιλειάδη, ευστοχώτατοι φωτισμοί Αρ. Καρύδη. Αναφέρω αρχή-αρχή τους συντελεστάς της παραστάσεως του «Δημοτικού» γιατί τους αξίζει ανεπιφύλακτος έπαινος. […].»

ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΤΕΛΑΝΟΙ: Την 1.35 πρωινήν σήμερον εντός του κέντρου «Χαβάη» των αδελφών Κατελάνου εις την οδόν Οδυσσέως 2, παρά το «Περοκέ», ένας  εκ των αδελφών Κατελάνου, κατόπιν συμπλοκής, ετραυμάτισε με μάχαιραν εις τον λαιμόν τον Κων. Μανούσον, ετών 28, κάτοικον Καμινίων Πειραιώς. […] Η κατάστασις του τραυματισθέντος είναι απελπιστική.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΣ: Η… φθινοπωρινή άνοιξις, παρά τον μεσούντα Δεκέμβριον, συνεχίζεται εις την περιοχήν της πρωτευούσης με ηλιόλουστες ημέρες και γλυκύτατες σεληνόφωτες νύχτες. Ωραιότερες  εικόνες εκ του φυσικού απολαμβάνει κανείς από τας ακτάς του Σαρωνικού προς την Βουλιαγμένην και το Σούνιον με τα μαγευτικά  ηλιοβασιλέματα, που δημιουργούν αρμονίαν φαντασμαγορικών χρωμάτων.