49 χρόνια πρίν στην «Κ» 14.X11.1965

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 14.X11.1965

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΗΛΙΑΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ: Ηνωμένα Εθνη, Νέα Υόρκη, 13.- Εις την Πολιτικήν Επιτροπήν της Γενικής Συνελεύσεως των Ηνωμένων Εθνών συνεχίσθη σήμερον η επί του Κυπριακού συζήτησις και ο Ελλην υπουργός Εξωτερικών κ. Τσιριμώκος εξέθεσε τας ελληνικάς απόψεις ενώ παραλλήλως αντέκρουσε τα επιχειρήματα του Τούρκου αντιπροσώπου όπως και τα αμερικανικά και αγγλικά τα οποία ήσαν υπέρ της Τουρκίας. Ο κ. Τσιριμώκος ομιλήσας διά μακρών κατήγγειλε την τουρκικήν αδιαλλαξίαν και τον ασκούμενον υπό της Αγκύρας εκβιασμόν και εζήτησεν όπως η λύσις του Κυπριακού στηριχθή εις την αδέσμευτον ανεξαρτησίαν της Κύπρου, την εφαρμογήν της αρχής της πλειοψηφίας και την προστασίαν της μειοψηφίας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ: Τα νέα βιβλία. Γιάννη Ρίτσου: «Φιλοκτήτης». Ποίημα. Σχ. 8ον. Σελ. 30. Εκδόσεις «Κέδρος». Αθήναι 1965. [Σημ. “Φ”: Πρόκειται περί ποιητικού μονολόγου με ένα μόνο πρόσωπο, τον Νεοπτόλεμο.]

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΤΟΣ: Επίσημος τελετή εναποθέσεως εις τον κήπον της Παντείου των εκ Παρισίων διακομισθέντων οστών του αειμνήστου ιδρυτού της σχολής Αλεξάνδρου Πάντου, θα γίνη αύριον 11 π.μ. εις την Πάντειον Ανωτάτην Σχολήν.

R. P. EMILE MARTIN: Εις το Γαλλικόν Ινστιτούτον (Σίνα 29) θα ομιλήση απόψε ώραν 8 ο διευθυντής της χορωδίας των «Τραγουδιστών του Αγίου Ευσταθίου» των Παρισίων κ. Ρ. Μαρτέν [πρόκειται περί του αιδεσιμωτάτου πατρός (R. P.) Emile Martin] με θέμα: «Ο ρυθμός από του Αισχύλου μέχρι του Χόννεγκερ.

«ΑΝΗΡΤΗΣΕΝ ΑΣΕΜΝΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ»: Συνελήφθη ο κ. Κ. [ωστής] Λειβαδέας […] την κατηγορίαν ότι εις την προθήκην του θεάτρου «Πορεία» ανήρτησεν ασέμνους φωτογραφίας με σκηνάς από το έργον «Ο εραστής της λαίδης Τσάττερλυ» και ότι εις διαφόρους τοποθεσίας της πρωτευούσης ανήρτησεν αφφίσες με παρομοίας σκηνάς.

ΕΠΙΦΥΛΛΙΣ: «Στοιχεία από την θεατρική δημιουργία του Πωλ Κλωντέλ». Υπό του κ. Τ. Κ. Παπατσώνη. (Α΄ μέρος).

ΨΥΧΟΣ ενέσκηψε χθες εις την πρωτεύουσαν. Επί τέλους ο Δεκέμβριος ενεθυμήθη τον… εαυτόν του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή