Μουσική ευφορία από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής

Μουσική ευφορία από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε γνήσιο γιορτινό κλίμα μπαίνει η καλλιτεχνική Αθήνα, σε πείσμα του καθόλου φωτεινού πολιτικού κλίματος, προτείνοντας μουσικές και θεάματα για μικρούς και μεγάλους. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με πολύ κέφι και διάθεση προσφοράς, προτείνει για τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου τη χριστουγεννιάτικη συναυλία της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με εκλεκτούς συντελεστές και ιδιαίτερο πρόγραμμα.

Με διευθυντή ορχήστρας τον Νίκο Χαλιάσα και αφηγητή  τον ηθοποιό και περφόρμερ Χριστόφορο Ζαραλίκα, η ΚΟΑ θα ερμηνεύσει την Εισαγωγή από την όπερα (ή σωστότερα το παραμυθόδραμα) «Χένσελ και Γκρέτελ» του Ενγκελμπερτ Χούμπερντινκ, την ιταλικής τεχνοτροπίας Αρια (Air) από την Ορχηστρική Σουίτα αρ. 3 του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, αποσπάσματα από το μπαλέτο «Καρυοθραύστης» του Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι, τα «Ρόδα από τον Νότο» του Γιόχαν Στράους και τις συνθέσεις «Ενα χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ» και «Βόλτα με έλκηθρο» του Λίροϊ Αντερσον.

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, εμβόλιμα, θα αφηγηθεί με τον δικό του τρόπο κλασικές και πολυαγαπημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Με το ίδιο πρόγραμμα η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα περιοδεύσει αμέσως μετά στην Τρίπολη (17/12), στο Καρπενήσι (20/12) και στα Τρίκαλα (21/12).

Σημειώστε πως, ανάμεσα στα αποσπάσματα που επέλεξε η ΚΟΑ για τη χριστουγεννιάτικη συναυλία της, ξεχωρίζει το γοητευτικό και εκφραστικό «Βαλς των λουλουδιών», ίσως το πιο εμπνευσμένο από όλα τα βαλς του Τσαϊκόφσκι. Εισιτήρια 25 (διακεκριμένη ζώνη), 15, 10 και 5 ευρώ (εκπτωτικά).

Για δώρα στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του ΕΛΙΑ

Ανέλπιστα ευρήματα μπορεί να ανακαλύψει κανείς στα χριστουγεννιάτικα μπαζάρ… Θεσμός για την Αθήνα είναι το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του ΕΛΙΑ (Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο) που περιμένει το πιστό κοινό του αλλά και κάθε φιλοπερίεργο, σήμερα και αύριο από τις 12 το μεσημέρι ώς τις 4 μ.μ., στη στέγη του, στην οδό Αγίου Ανδρέου 5 στην Πλάκα, κοντά στη Μητρόπολη.

Το αθηναϊκό κτίριο, συνδεδεμένο με την προσφορά του αείμνηστου Μάνου Χαριτάτου, παραμένει πάντα μια πύλη ιστορίας και μνήμης. Οι άξιοι συνεργάτες του, πολλά νέα παιδιά, ώριμοι ερευνητές, η κόρη του, Αλεξάνδρα Χαριτάτου, και το επιστημονικό προσωπικό του ΜΙΕΤ, με το οποίο πλέον συνδέεται, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ιδανική για τον καθένα που θέλει να ψάξει συλλεκτικά αντικείμενα και παλιά βιβλία (και εκδόσεις του ΕΛΙΑ σε έκπτωση), όλα σε προσιτές τιμές. Με την παρουσία μας και τις αγορές μας ενισχύουμε το έργο του ΕΛΙΑ, θεματοφύλακα της πρόσφατης ιστορίας μας.

Γραμματόσημα λένε τα κάλαντα

Από χθες κυκλοφορούν από τα ΕΛΤΑ τα νέα γραμματόσημα με τίτλο «Χριστούγεννα των παιδιών». Είναι η πρώτη φορά που τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εκδίδουν γραμματόσημα σε τριγωνικό σχήμα που «ψάλλουν» τα ελληνικά παραδοσιακά κάλαντα (με την Παιδική Χορωδία Τυπάλδου) μέσω γραμμωτού κώδικα (QRC). Mπορούν να τον «διαβάσουν» τα κινητά τηλέφωνα νέας τεχνολογίας ταξιδεύοντας έτσι με την αλληλογραφία τα ελληνικά κάλαντα σε όλο τον κόσμο.

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή