ΑΠΟΨΕΙΣ

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 21.XII.1965

49-chronia-prin-stin-k-21-xii-1965-2059907

ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΝΤΕ ΓΚΩΛΛ: Παρίσιοι, 20.- Ο στρατηγός Ντε Γκωλλ εκέρδησεν, ως άλλωστε ανεμένετο, τον β΄ γύρον των προεδρικών εκλογών νικήσας τον μοναδικόν αντίπαλόν του κ. Μιττεράν και επανεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ο Κάρολος Ντε Γκωλλ έλαβεν το 55,20% του συνόλου των ψήφων έναντι 44,80% του κ. Φρανσουά Μιττεράν. Τον κ. Μιττεράν υπεστήριξαν όλα σχεδόν τα κόμματα και οι πολιτικοί ηγέται της Γαλλίας από της άκρας δεξιάς μέχρι της άκρας αριστεράς εξαιρέσει φυσικά των ντεγκαλιστών και των κινεζοφίλων κομμουνιστών. Η Ουάσιγκτων, το Λονδίνον, η Βόννη δεν αποκρύπτουν την δυσαρέσκειάν των διά την επανεκλογήν του Ντε Γκωλλ, ο οποίος αντιτίθεται εις την εισδοχήν της Αγγλίας εις την Κοινήν Αγοράν και επί πλέον από μακρού μποϋκοτάρει τας εργασίας της, είναι υπέρ της αναδιαρθρώσεως του ΝΑΤΟ και αντιτάσσεται εις την δημιουργίαν πυρηνικής δυνάμεως του ΝΑΤΟ. Επίσης η Μόσχα είναι φανερόν, ότι δεν ικανοποιήθη από την επανεκλογήν του Ντε Γκωλλ διά μίαν άλλην 7ετίαν, καθ’ όσον είναι ο μόνος Δυτικός ηγέτης, που διατηρεί στενούς δεσμούς με το Πεκίνον.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ: Απόψε θα ομιλήσΟ Φη εις την Ελληνοαμερικανικήν Ενωσιν ο κ. Χρήστος Γιανναράς με θέμα: «Η συνάντηση Καμύ και Ντοστογιέφσκυ στους “Δαιμονισμένους”».

Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗ ανεκηρύχθη επίτιμον μέλος του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου, με την ευκαιρίαν της συμπράξεώς της ως σολίστ με την Συμφωνικήν Ορχήστραν του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας, κατά την συναυλίαν που δίδεται σήμερον 10 μ.μ. εις το ξενοδοχείον της «Μεγάλης Βρετανίας», με συμμετοχήν της πιανίστας Τζίνας Μπαχάουερ και υπό την διεύθυνσιν του αρχιμουσικού Αλεκ Σέρμαν. […].