«Χριστούγεννα με τον Kοκκινολαίμη – το αηδόνι του Xειμώνα», η πρόσκληση του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας…

«Χριστούγεννα με τον Kοκκινολαίμη – το αηδόνι του Xειμώνα», η πρόσκληση του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας…

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μαζί θα περάσουμε τον χειμώνα…» το μήνυμα του Kοκκινολαίμη, για βοήθεια και αλληλεγγύη στα πλάσματα της φύσης, τα μικρά πουλιά που ψάχνουν τροφή και καταφύγιο για τις παγωμένες μέρες και νύχτες… Και που παίρνει μια άλλη διάσταση αυτές τις Αγιες Ημέρες, με πλάσματα του Θεού να χρειάζονται αγάπη και προστασία. Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας έχει ετοιμάσει ένα μεγάλο εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, βασισμένο στην αποστολή του Μουσείου, που είναι να φέρνει παιδιά και επισκέπτες κοντά στο τρίπτυχο της φιλοσοφίας του «Φύση, Περιβάλλον, Πολιτισμός». Η φετινή γιορτή είναι ένα διασκεδαστικό επιμορφωτικό πρόγραμμα με στόχο τη χαρά, τη γνώση, το παιχνίδι, τη δημιουργική και ποιοτική ψυχαγωγία, με την υποστήριξη των Φίλων του Μουσείου. Από σήμερα, Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, έως την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015, οι πόρτες του Μουσείου θα είναι ορθάνοιχτες, με μόνη εξαίρεση ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Για γλυκά Χριστούγεννα, οι λιχουδιές περιμένουν στον φιλόξενο χώρο του Café AΜΜΩΝΙΤΕΣ και στο νέο στόλισμα, χειμωνιάτικο πλέον Museum Café Restaurant από το Δειπνοσοφιστήριον Catering των αδελφών Τάκη και Δημήτρη Χριστοφιλέα. Το menu επιμελούνται οι chefs Jean Louis Capsalas και Διονύσης Αλέρτας. Το Museum Café, ιδανικός τόπος συναντήσεων και συζητήσεων για όλες τις ηλικίες, λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα έως και Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τις 12 το βράδυ, για καφέ, brunch, φαγητό και γλυκό.

Φωταγωγημένα τα δέντρα του Κήπου του Μουσείου δημιουργούν μια φαντασμαγορική εικόνα εορταστική στην καρδιά της Κηφισιάς. Ειδικά φέτος στο Café ΑΜΜΩΝΙΤΕΣ του Μουσείου οι επισκέπτες μπορούν να δουν δωρεάν την έκθεση «Η Φύση δίπλα σας». Πρόκειται για εδώδιμα αυτοφυή φυτά περιοχών της Κρήτης, που αποτελούν κύριο συστατικό σε παραδοσιακά εδέσματα, όπως τα τσιτσιριστά ή τσιτσιρόλια (μαγειρευτά λαδερά) και οι λαχανόπιτες-χορτόπιτες. Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κουρουτιανών Αθήνας (επιμέλεια Αντώνης Νουκάκης).

Τώρα, το πρόγραμμα: στο Αίθριο του Κέντρου ΓΑΙΑ, η Ομάδα Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ μάς υποδέχεται με το διαδραστικό παιχνίδι «Χριστούγεννα με τον Κοκκινολαίμη», βασισμένο στην ιστορία του Μάνου Κοντολέοντος. Στην Αίθουσα ΚΥΚΛΟΣ είναι το «Εργαστήρι το Κοκκινολαίμη», όπου τα παιδιά θα φτιάχνουν ταΐστρες πουλιών, κοκκινολαίμηδες, άλλα πουλιά, και τα έργα των χεριών τους θα τα πάρουν μαζί τους για να στολίσουν το δέντρο τους. Στην Αίθουσα Ορυκτών παρουσιάζονται τα δραματοποιημένα παραμύθια «Καλικάντζαρος είσαι και φαίνεσαι» του Φ. Μανδηλαρά. «Εκείνα τα Χριστούγεννα ήρθαν τα πάνω-κάτω» της Μ. Παπαγιάννη και «Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά: η Εποχή, η Φύση τα Εθιμα» της Αννας Κρεμέζη-Μαργαριτούλη. Με το ίδιο εισιτήριο, όλη η οικογένεια θα επισκεφθεί την επετειακή έκθεση «Ανακαλύψτε την Αγνωστη Ελλάδα – Προστατευόμενες Περιοχές», χάρις σε εντυπωσιακές προβολές σε γιγαντοοθόνη, με εικόνες σπουδαίων φωτογράφων. Με χρήση laser παρουσιάζονται οι προστατευόμενες περιοχές πάνω σε ανάγλυφο δορυφορικό χάρτη της Ελλάδας. Το ανανεωμένο πωλητήριο του Μουσείου προσφέρει μεγάλη ποικιλία δώρων, με το Γούρι – Κόσμημα του Μουσείου να εντυπωσιάζει. Το εισιτήριο για την επίσκεψη καλύπτει όλες τις δράσεις και όλες τις εκθέσεις του Μουσείου. Είναι 8 ευρώ για ενηλίκους και παιδιά. Παιδιά έως 2 ετών έχουν δωρεάν είσοδο. Οικογένειες με 2 παιδιά 28 ευρώ, με 3 παιδιά 34 ευρώ. Την πρόσκληση «Χριστούγεννα με τον Κοκκινολαίμη» υπογράφουν η πρόεδρος κυρία Νίκη Γουλανδρή και το Δ.Σ. του Μουσείου με ευχές για «Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Ετος 2015».

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή