49 χρόνια πρίν… 9.Ι.1966

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Η τοποθέτησις της ΕΡΕ διευκολύνει την κυβέρνησιν εις την προσπάθειαν τόσον διά την πραγματοποίησιν δραστικών οικονομιών και εις την μεταβολήν του όλου ψυχολογικού κλίματος, όσον και διά την ανεύρεσιν νέων πόρων προς καλυψιν του δημοσιονομικού ελλείμματος και των αναγκών του προϋπολογισμού, τακτικού και επενδύσεων. Τούτο ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός κ. Στέφανος Στεφανόπουλος, απαντών εις την επιστολήν του αρχηγού της ΕΡΕ κ. Παναγιώτου Κανελλοπούλου και συμφωνών γενικώς με τας τιθεμένας δι’ αυτής προϋποθέσεις, προς σταθεροποίησιν της οικονομίας. Η απάντησις του πρωθυπουργού επεδόθη εις τον κ. Κανελλόπουλον τας πρώτας απογευματινάς ώρας και ο αρχηγός της ΕΡΕ ουδέν διετύπωσε σχόλιον, επιφυλαχθείς να μελετήση ταύτην. [Εις την φωτογραφίαν Κανελλόπουλος και Στεφανόπουλος σε διεθνή σύνοδο κατά την δεκαετίαν του ’50, όταν ήσαν μέλη της κυβερνήσεως Παπάγου.]

ΚΥΠΡΙΑΚΟΝ: Η ελληνική Κυβέρνησις διεβίβασε προς τον μόνιμον αντιπρόσωπον της Ελλάδος εις τον ΟΗΕ πρέσβυν κ. Αλ. Λιάτην οδηγίας όπως επιδιώξη να συναντηθή μετά του Γενικού Γραμματέως του ΟΗΕ κ. Ου Θαντ […] διά να ζητήση όπως ο κ. Θαντ αναλάβη προσωπικώς την συνέχισιν της μεσολαβήσεως διά το Κυπριακόν. Εις την περίπτωσιν αυτήν, η ελληνική κυβέρνησις δεν έχει αντίρρησιν όπως ο κ. Θαντ προσλάβει βοηθόν τινά. Τούτο θα απετέλει μέσην τινά λύσιν, δυναμένην να γίνη αποδεκτή από τας ενδιαφερομένας Κυβερνήσεις, εφ’ όσον η κυπριακή Κυβέρνησις έχει δηλώσει ότι δεν δέχεται τον διορισμόν νέου μεσολαβητού, εις αντικατάστασιν του παραιτηθέντος κ. Γκάλο Πλάζα κατόπιν της αρνητικής στάσεως των Τούρκων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή