49 χρόνια πρίν… 13.Ι.1966

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΙΝΥΑΦΣΚΥ ΚΑΙ ΝΤΑΝΙΕΛ: Μόσχα, 12.- Η εφημερίς «Ισβέστια», επίσημον δημοσιογραφικόν όργανον της σοβιετικής Κυβερνήσεως, εις το αποψινόν της φύλλον δίδει διά πρώτην φοράν εις την δημοσιότητα είδησιν συλλήψεως των δύο Σοβιετικών συγγραφέων, Αντρέι Σινυάφσκυ και Γιούλυ Ντάνιελ, χαρακτηριζομένων ως «προδοτών» της πατρίδος. (Στην φωτογραφία οι δύο συγγραφείς κατά την δίκη τους. Αυτός με την γενειάδα είναι ο Σινυάφσκυ.) Η «Ισβέστια» επιβεβαιοί την πληροφορίαν ότι ο Σινυάφσκυ είχε δημοσιεύσει εις την Δύσιν έργα του υπό το ψευδώνυμον Αβραάμ Τερτς. […] Η «Ισβέστια» κατηγορεί τους δύο συγγραφείς  ως ασεβήσαντας  προς την μνήμην του Βλαδιμήρου Λένιν, ηγέτου της Σοβιετικής Επαναστάσεως και ιδρυτού του Σοβιετικού Κράτους. «Εις ποίον απύθμενον βούρκον θα έχη βυθισθή είς αποκαλούμενος συγγραφεύς ώστε να αμαυρώνη με τον κακοποιόν κονδυλοφόρον του εν όνομα που είναι ιερόν δι’ ημάς»,  τονίζει η «Ισβέστια». «Αμφότεροι οι συγγραφείς έθεσαν εαυτούς εκτός των ορίων της λογοτεχνίας μας, εκτός της κοινότητος του σοβιετικού λαού […]» προσθέτει το δημοσιογραφικόν όργανον της σοβιετικής Κυβερνήσεως. […].

ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ: Ουασιγκτών, Ιανουάριος.- Δεν ζητούνται πλέον επιταγαί ούτε ρευστόν χρήμα. Ενα τηλεφώνημα και μία διάτρητος κάρτα αρκεί διά την ρύθμισιν των λογαριασμών. Το πείραμα αυτό πραγματοποιεί μία Τράπεζα του Ουΐλμιγκτον εις την πολιτείαν του Ντηλαγουέρ, με την βοήθειαν της ΙΒΜ, μιας εκ των μεγαλυτέρων παγκοσμίως εταιριών ηλεκτρονικών μηχανημάτων. Εάν το πείραμα επιτύχη, θα είναι μία επανάστασις εις τας σχέσεις μεταξύ πελατών και πιστωτικών ιδρυμάτων.

ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΤΖΙΑΚΟΜΕΤΙ: Λονδίνον, 12.- Εις χωρίον της Ελβετίας απεβίωσεν αργά χθες την νύκτα εις ηλικίαν 64 ετών, ο ελβετικής καταγωγής Αλπέρτο Τζιακομέτι. Ούτος υπήρξεν ένας εκ των διασημοτέρων γλυπτών μοντέρνας τεχνοτροπίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή