49 χρόνια πρίν… 22.Ι.1966

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΛΝΤΟ ΜΟΡΟ: Ρώμη, 21.- Η ιταλική Κυβέρνησις συνασπισμού υπό τον κ. Αλντο Μόρο υπέβαλε σήμερον την παραίτησίν της, κατόπιν σχετικής αποφάσεως που ελήφθη υπό του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίον συνήλθε τας απογευματινάς ώρας υπό την προεδρίαν του πρωθυπουργού κ. Μόρο. […] Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Σαραγκάτ επεφυλάχθη να λάβη απόφασιν επί της παραιτήσεως […]. Υπέρ της παραιτήσεως της Κυβερνήσεως ετάχθησαν οι σοσιαλισταί, οι σοσιαλδημοκράται και οι ρεπουμπλικανοί, οι οποίοι συνειργάζοντο με τους χριστιανοδημοκράτας εις την παραιτηθείσαν Κυβέρνησιν.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ: Αεροσκάφος της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας, τύπου Τ-33, του οποίου επέβαινον, συμφώνως προς τα υπαρχούσας πληροφορίας, ο υποσμηναγός Παπαδάκης και ο ανθυποσμηναγός Παπαγεωργίου, φέρεται από χθες την μεσημβρίαν ως αγνοούμενον. Το αεροσκάφος είχεν απογειωθή από την αεροπορικήν βάσιν Σούδας και κατηυθύνετο εις Ανδραβίδαν.

ΠΕΡΙ ΑΡΙΘΜΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ: (Από την στήλην «Σημειώσεις ενός Αθηναίου».) Η ιδέα που ερρίφθη δειλά – δειλά, να ελαττωθή ο αριθμός των βουλευτών, ασφαλώς δεν πρόκειται να πραγματοποιηθή και μάλιστα εάν χρειάζεται να ψηφισθή προς τούτο νόμος από την Βουλήν. Ισως δεν θα ήτο και πολύ σπουδαίον πράγμα η μείωσις. Εκατό βουλευταί ολιγώτεροι, εκατό περισσότεροι, δεν θα επηρεάσουν ποτέ τον προϋπολογισμόν περισσότερον από όσον τον επηρέασαν η ρουσφετολογία και η εξαγορά συνειδήσεων που ωργίασαν εις την Ελλάδα. […].

ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ: Μόναχον, 21.- Δύο τέως αξιωματικοί των Ες-Ες κατεδικάσθησαν σήμερον αντιστοίχως εις πενταετή καταναγκαστικά έργα και φυλάκισιν τριών ετών και οκτώ μηνών διά την συμμετοχήν των εις την δολοφονίαν εξακοσίων και πλέον Εβραίων εν Ρωσία. […] Οι δύο τέως αξιωματικοί των Ες-Ες ωμολόγησαν ότι μετέσχον εις τας εκτελέσεις Εβραίων, συμπεριλαμβανομένων και γυναικοπαίδων, εις την περιοχήν Μινσκ, το 1942 και 1943, ισχυρίσθησαν όμως ότι ενήργησαν ούτω εκτελούντες διαταγάς ανωτέρων.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΟΥΖΟΣ ΓΙΑ ΝΤΑΝΤΕ: Περί του Ντάντε και της γλώσσης του θα ομιλήση σήμερον την 6.30 μ.μ. εις την Ακαδημίαν Αθηνών ο εκ των μελών αυτής κ. Χρ. Καρούζος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή