49 χρόνια πρίν στην «Κ» 25.Ι.1966

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 25.Ι.1966

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΤΗΣΙΣ AIR INDIA 101: Γενεύη, 24.- Ινδικόν επιβατικόν αεροπλάνον, τύπου «Μπόινγκ – 707», του οποίου επέβαινον 116 άτομα, συνετρίβη σήμερον επί των χιονοσκεπών κλιτύων του Λευκού Ορους, εις την περιοχήν της Καμπάν Βαλλό, επί γαλλικού εδάφους. […] Ομάδες χιονοδρόμων, αστυνομικών και χωρικών καταβάλλουν υπερανθρώπους προσπαθείας να πλησιάσουν τα συντρίμματα του αεροσκάφους […]. Ιταλός πιλότος ανέφερεν ότι «δεν παρετήρησεν ουδέν ίχνος ζωής. Ωσαύτως, περίπολος Γάλλων ορειβατών εκ Σαμονί εξηκρίβωσεν ότι ουδείς επιζών υπάρχει του τραγικού δυστυχήματος. […] Το σημερινόν δυστύχημα υπήρξε μία θλιβερά επανάληψις ενός άλλου, το οποίον είχε συμβή προ 16 ετών, ανήκεν εις την ιδίαν ινδικήν εταιρίαν και συνετρίβη εις την ιδίαν περιοχήν. Το συντριβέν αεροσκάφος μετέφερεν 105 επιβάτας και 11μελές πλήρωμα, όταν απεγειώθη εκ του αεροδρομίου της Βηρυττού. Ο επόμενος σταθμός θα ήτο η Γενεύη και ακολούθως θα συνέχιζε προς Παρισίους, Λονδίνον και Νέαν Υόρκην. Εκπρόσωπος της εταιρίας “Αίαρ-Ιντια”, εις την οποίαν ανήκεν το συντριβέν αεροσκάφος, ανέφερεν ότι μεταξύ των επιβατών ήτο και ο κ. Μπαμπά (Homi Jehangir Bhabha, φωτογραφία), πρόεδρος της Επιτροπής Ατομικής Ενεργείας της Ινδίας, ο οποίος είχε συμβάλει εντόνως εις την ανάπτυξιν της πυρηνικής επιστήμης και εφαρμογής εις την χώραν του». [Σημ. «Φ»: Το 2013 εξερευνητής ανεκάλυψε τεμάχια του αεροσκάφους και αντικείμενα επιβατών, μεταξύ των οποίων και ωραία κοσμήματα. Σχετικές φωτογραφίες στην ιστοσελίδα της Tribune de Geneve HYPERLINK «http://www.tdg.ch/geneve/actu-genevoise/mont-blanc-restitue-debris-crash-comptegoutte/story/27641977»

ΙΝΤΙΡΑ ΓΚΑΝΤΙ: Νέον Δελχί, 24.- Σήμερον ωρκίσθησαν ενταύθα ενώπιον του προέδρου της Ινδίας κ. Ραντακρισνάν τα μέλη της νέας ιδικής Κυβερνήσεως υπό την κ. Ιντιρα Γκάντι. [Σημ. «Φ»: Ο προηγούμενος πρωθυπουργός Σάστρι είχε πεθάνει ξαφνικά στην Τασκένδη κατά το πέρας της ινδοπακιστανικής διασκέψεως που είχαν οργανώσει οι Σοβιετικοί.]

ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ: Παλομάρες (Ισπανία), 24.- Βατραχάνθρωποι, ελικόπτερα και πολεμικά σκάφη του αμερικανικού Ναυτικού ηρεύνων σήμερον την θαλασσίαν περιοχήν ανοικτά των νοτιοανατολικών ισπανικών ακτών εις αναζήτησιν της εξαφανισθείσης πυρηνικής βόμβας […] η οποία είναι μία εκ των τεσσάρων που υπήρχον εις το συντριβέν βομβαρδιστικόν Β-52.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή