49 χρόνια πρίν… 27.IΙ.1966

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ Ι: Δυσμενές, ως προς την ψήφισιν του φορολογικού νομοσχεδίου, [της κυβερνήσεως Στεφάνου Στεφανοπούλου, (ΦΙΔΗΚ, ΕΡΕ και Προοδευτικοί Μαρκεζίνη)], κλίμα επεκράτησε και κατά την χθεσινήν συνέχειαν της συσκέψεως της κοινοβουλευτικής ομάδος της ΕΡΕ. Μετά νέαν τετράωρον συζήτησιν -11 π.μ. έως 3 μ.μ.- ο κατάλογος των ομιλητών δεν εξηντλήθη. Κατ’ αρχήν αποφάσεις αναμένεται ότι θα ληφθούν σήμερον, οπότε και ο αρχηγός της ΕΡΕ κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος θα συναγάγη τα συμπεράσματα εκ της συζητήσεως. Μολονότι πολλοί βουλευταί ετάχθησαν υπέρ της καταψηφίσεως του νομοσχεδίου, προβλέπεται ότι, υπό ωρισμένας προϋποθέσεις, η ΕΡΕ δεν θα λάβη γενικώς αρνητικήν θέσιν έναντι αυτού.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΙΙ: Η χθεσινή δίωρος συνομιλία του πρωθυπουργού κ. Στεφάνου Στεφανοπούλου με τον αρχηγόν των Προοδευτικών κ. Σπύρον Μαρκεζίνην συνέτεινεν εις την κατά ικανόν βαθμόν διευκρίνισιν της καταστάσεως. Ο κ. Μαρκεζίνης διετύπωσε σαφώς την στάσιν του έναντι του φορολογικού νομοσχεδίου, εξαρτήσας την ψήφον του κόμματός του εκ της θέσεως ζητήματος εμπιστοσύνης εκ μέρους της Κυβερνήσεως και απορρίψας οπωσδήποτε ωρισμένας ειδικάς διατάξεις του νομοσχεδίου. [Παναγιώτης Κανελλόπουλος και Σπύρος Μαρκεζίνης σε φωτογραφία του 1964.]

ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΑΡΑ ΤΩ ΒΑΣΙΛΕΙ: Η Α.Μ. ο Βασιλεύς εδέχθη προ μεσημβρίας τους κ. Μπλαγκόγιε Ρόπωφ και Νέγκρε Νοβακόφσκι, Δήμαρχον και Αντιδήμαρχον της πόλεως των Σκοπίων, τους οποίους παρουσίασεν Αυτώ η Α.Ε. ο ενταύθα Πρέσβυς της Γιουγκοσλαβίας κ. Μ. Γιαβόρσκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή