49 χρόνια πρίν… 28.Ι.1966

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΙΚΗΣ, ΜΑΝΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΤΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ: Οι συνθέται ελαφράς μουσικής κ.κ. Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης και Σταύρος Ξαρχάκος, διά χθεσινής των επιστολής προς τον Τύπον, ανεκοίνωσαν ότι απεφάσισαν να εμποδίσουν την μετάδοσιν από Ραδιοφώνου και την εκτέλεσιν των τραγουδιών των εις δημοσίους χώρους, τζου-μπoξ, κέντρα και ζαχαροπλαστεία, και επίσης να αποσύρουν από την ελληνικήν αγοράν τους δίσκους των, διαμαρτυρόμενοι διά την λογοκρισίαν που -ως ισχυρίζονται- υφίστανται αι συνθέσεις των, ως στίχοι, και η μουσική προτού κυκλοφορήσουν, χαρακτηρίζοντες επίσης το μέτρον τούτο «αισχρό, ηλίθιο και ανελεύθερο».

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΥΜΑ: Εις πολιτικήν κατά σημαντικόν μέρος υποκίνησιν απέδωσε χθες τας εντεινομένας απεργιακάς εκδηλώσεις η Κυβέρνησις [Στεφάνου Στεφανοπούλου] διά δηλώσεως του υπουργού Συντονισμού κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Το θέμα θα έλθη εις την Βουλήν, κατόπιν χθεσινής προτάσεως της ΕΔΑ, προς την οποίαν συνεφώνησεν η Κυβέρνησις. […] Ηδη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της άκρας αριστεράς [Ηλίας Ηλιού] εχαρακτήρισε χθες το απεργιακόν κύμα ως αντίδρασιν «εις το αντιλαϊκόν σύνθημα εναντίον των λεγομένων σπαταλών και παροχών». Η Κυβέρνησις, η οποία, ως επανέλαβεν ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, δεν είναι διατεθειμένη, υπό την πίεσιν ή απειλήν απεργιών, να συζητήση με οιανδήποτε κατηγορίαν εργαζομένων, συνδέει, ως εγνώσθη, την δημιουργουμένην αναταραχήν με την καλλιέργειαν κλίματος διά την επιτυχίαν των συγκεντρώσεων Ενώσεως Κέντρου – ΕΔΑ της 16ης Φεβρουαρίου [επετείου της εκλογικής νίκης του Γεωργίου Παπανδρέου]. Εν τω μεταξύ, αι απεργιακαί εκδηλώσεις επεκτείνονται, με αποτέλεσμα να εντείνεται και η δυσφορία του δεινώς δοκιμαζομένου κοινού.

ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ: Κίελον, 27.- Ο τέως ταγματάρχης των Ες-Ες Μάρτιν Φέλλενζ, 56 ετών, ο οποίος εδικάζετο επί συνεργία εις την δολοφονίαν πλέον των 40.000 Εβραίων, κατεδικάσθη σήμερον εις φυλάκισιν επτά ετών μετά καταναγκαστικών έργων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή