49 χρόνια πρίν… 4.IΙ.1966

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΥΝΑ 9: Μόσχα, 3.- Νέον ιστορικόν επίτευγμα εσημειώθη σήμερον εις την κατάκτησιν του Διαστήματος. Το όνειρον του ανθρώπου να φθάση εις την Σελήνην θεωρείται τώρα ότι θα αποτελέση προσεχώς πραγματικότητα. Το ρωσικόν διαστημόπλοιον «Λούνα 9» προσεγειώθη σήμερον την εσπέραν επιτυχώς εις την επιφάνειαν της Σελήνης και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζόνσον συνεχάρη τον Ρώσον πρόεδρον Ποντγκόρνυ. […] Κατόπιν της ομαλής προσγειώσεώς του, ο «Λούνα 9» ήρχισε να αποστέλλη διά του ασυρμάτου του πληροφορίας εις την Γην, επί της συστάσεως της επιφανείας της Σελήνης, αι οποίαι είναι ουσιώδεις διά την προσγείωσιν ανθρώπου. Καθίσταται επίσης δυνατή η λήψις και αποστολή εις την Γην φωτογραφιών της επιφανείας της Σελήνης από μικράν απόστασιν, αι οποίαι θα βοηθήσουν εις την εκλογήν του σημείου προσγειώσεως των πρώτων εξερευνητών. (Φωτογραφία πολωνικού γραμματοσήμου με απεικόνιση του «Λούνα 9».)

ΔΙΩΓΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ: Αγκυρα, 3.- Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Φαρούκ Σουκάν […] εδήλωσεν σήμερον […] ότι δεν θα υπάρχουν Ελληνες υπήκοοι εις την Τουρκίαν μέχρι τέλους Απριλίου, προσθέσας ότι η απέλασις των Ελλήνων θα συνεχισθή με 48 απελάσεις τον  Μάρτιον και 28 τον Απρίλιον. […] Αι απελάσεις των 12.000 περίπου ευρισκομένων εν Τουρκία Ελλήνων υπηκόων, αι οποίαι συνεδέθησαν -ως αντίποινα- με την όξυνσιν των  ελληνοτουρκικών  σχέσεων λόγω του Κυπριακού, ήρχισαν μετά την υπό της Τουρκίας καταγγελίαν της συνθήκης εμπορίου, εγκαταστάσεως και ναυσιπλοΐας με την Ελλάδα του 1930.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Την 6.15΄ μ.μ. χθες ο Βασιλεύς παρέστη αυτόπτης μάρτυς τροχαίου δυστυχήματος και παρέσχεν ο ίδιος τας πρώτας βοηθείας εις τραυματισθείσαν γυναίκα [Ειρήνη Αντωνίου, ετών 27], την οποίαν μετέφερεν ο ίδιος διά του αυτοκινήτου του εις τον «Ευαγγελισμόν». […] Η κατάστασίς της δεν εμπνέει ανησυχίας.

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ: Βόννη, 3.- Τα 42% των Δυτικογερμανών φρονούν ότι δεν πρόκειται να ίδουν πραγματοποιουμένην την γέννησιν των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης και μόνον τα 29% αναμένουν εν τοιούτον γεγονός, όπως προέκυψεν από σφυγμομέτρησιν της κοινής γνώμης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή