49 χρόνια πρίν… 6.IΙ.1966

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΣ VAN BUREN»: Σαϊγκόν, 5.- Εις απόστασιν 230 περίπου μιλίων βορείως της Σαϊγκόν [πρωτευούσης του Νοτίου Βιετνάμ], αλεξιπτωτισταί της 101ης αμερικανικής ταξιαρχίας αεραγημάτων επαγίδευσαν λόχον Βιετκόγκ που είχαν επισημανθή από του αέρος. Κατά την διάρκειαν της επακολουθησάσης διώρου μάχης εφονεύθησαν 25 αντάρται Βιετκόγκ, με αποτέλεσμα να ανέλθη εις 439 ο συνολικός αριθμός των φονευθέντων Βιετκόγκ κατά την διάρκειαν της «Επιχειρήσεως Βαν Μπούρεν». Εξ άλλου, αντάρται Βιετκόγκ επαγίδευσαν χθες την νύχτα ομάδα Νοτιοβιετναμέζων αξιωματούχων της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, εις σημείον απέχον 25 μίλια βορειοδυτικώς της Σαϊγκόν και εφόνευσαν έξ εξ αυτών.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΙΣ ΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΑΝ ΤΟΥ ΦΡΑΝΚΟ: Μαδρίτη, 5.- Εις Μαδρίτην περισσότερα των 2.000 άτομα συνεκρότησαν διαδήλωσιν διαμαρτυρόμενα διά την επανάληψιν των αμερικανικών αεροπορικών βομβαρδισμών εις το Βιετνάμ. Οι διαδηλωταί, οι οποίοι διεμαρτύροντο επίσης και διά την περίπτωσιν του αμερικανικού βομβαρδιστικού που κατέπεσε με πυρηνικάς βόμβας εις το ισπανικόν έδαφος, επεχείρησαν να κατευθυνθούν εις την αμερικανικήν πρεσβείαν, αλλά διελύθησαν υπό της αστυνομίας. Δέκα διαδηλωταί συνελήφθησαν. Η αστυνομία ανεκοίνωσεν ότι η διαδήλωσις συνεκροτήθη υπό στοιχείων της αριστεράς.

ΤΡΟΦΙΜΑ ΗΠΑ ΕΙΣ ΙΝΔΙΑΝ: Νέον Δελχί, 5.- Αι τιμαί των τροφίμων εσημείωσαν σημαντικήν πτώσιν εις Ινδίαν κατόπιν της προοπτικής περί αποστολής μεγάλων ποσοτήτων αμερικανικών τροφίμων. Αμερικανός εκπρόσωπος εδήλωσε σήμερον ότι 90 αμερικανικά σκάφη με συνολικόν φορτίον τριών εκατομμυρίων τόννων σιτηρών θα καταπλεύσουν εις ινδικούς λιμένας εντός του τρέχοντος και του προσεχούς μηνός. Η αναγγελία εγένετο μετά την χθεσινήν δήλωσιν του προέδρου Τζόνσον ότι αι Ηνωμέναι Πολιτείαι, προς αντιμετώπισιν του απειλουμένου εν Ινδία λιμού, θα στείλουν τρόφιμα αξίας 210.000.000 δολλαρίων. Ούτω θα ανέλθουν εις 4.500.000 τόννους αι ποσότητες τροφίμων, που αι Ηνωμέναι Πολιτείαι υπεσχέθησαν να χορηγήσουν εντός του τρέχοντος έτους εις την Ινδίαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή