49 χρόνια πρίν… 11.IΙ.1966

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΚΕ (ΚΑΙ) ΚΑΤΑ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ: Αι υπόνοιαι ότι αι προχθεσιναί «προτάσεις» της ΕΔΑ περί συμπήξεως «αντιδικτατορικού μετώπου» […] είχον υπαγορευθή υπό του [εκτός νόμου] ΚΚΕ, επηλήθευσαν χθες ότε διενεμήθη εκ του τυπογραφείου του πρωινού κομμουνιστικού οργάνου [«Η Αυγή»] δοκίμιον με την υπό χθεσινήν ημερομηνίαν απόφασιν του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Εις την απόφασιν αυτήν αναφέρεται ότι «οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές, οι πιο αντιδραστικοί κύκλοι της πλουτοκρατίας, το παλάτι, ο φιλοδικτατορικός πυρήνας της ΕΡΕ, με όργανό τους τη στρατοκτατική χούντα, μπροστά στη χρεωκοπία της παλατιανής Κυβέρνησης [Στεφάνου Στεφανοπούλου] και με πρόσχημα την ακυβερνησία και το χάος, οργανώνουν την ένοπλη επιβολή μοναρχοφασιστικής στρατιωτικής δικτατορίας. Σύμφωνα με συγκεκριμένες πληροφορίες, οι συνωμότες που επικεφαλής τους φέρεται ο στρατηγός [Θρασύβουλος] Τσακαλώτος, βαδίζουν με βάση επεξεργασμένο σχέδιο. Ο κίνδυνος είναι άμεσος. Υπάρχουν κιόλας αρκετές δημόσιες εκδηλώσεις που αποσκοπούν στην δημιουργία του κατάλληλου πολιτικού και ψυχολογικού κλίματος. […] Είναι οι απροκάλυπτες διακηρύξεις του Τσακαλώτου και των άλλων στρατοκρατών. […]. Το Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ τονίζει για μια ακόμη φορά ότι κάθε επανάπαυση και υποτίμηση του κινδύνου μπορεί να αποβή ολέθρια για το έθνος. […].»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ: Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος εχαιρέτησεν χθες εις το Στάδιον τους Ρώσους αθλητάς προ της ενάρξεως του αγώνος μπάσκετ μπωλ, κατά τον οποίον νικήτρια ανεδείχθη η ΑΕΚ με 74 έναντι 66 βαθμών της πρωταθλητρίας Ρωσίας «ΤΣ.Σ.Κ.Α.» Μόσχας.

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΙΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ: Οι απολυθέντες κομμουνισταί κατάδικοι, βάσει του τελευταίως ψηφισθέντος νόμου, ήρχισαν να απολύωνται εκ των φυλακών. Χθες αφίκοντο εις Πειραιά 16 απολυθέντες εκ των φυλακών Αιγίνης.

ΤΑΚΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ταινία «Εκδρομή» του κ. Τάκη Κανελλοπούλου θα προβληθή την Κυριακήν 11 π.μ. εις το «Αστυ» από την «Ταινιοθήκην της Ελλάδος». Πρόκειται διά νέον έργον του σκηνοθέτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή