49 χρόνια πρίν… 13.IΙ.1966

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ ΚΑΤΑ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ο αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως και υπουργός Εξωτερικών κ. Ηλίας Τσιριμώκος επέκρινε χθες τον κ. Γεώργιον Παπανδρέου, διότι έδωσεν εις την δημοσιότητα κολακευτικόν δι’ αυτόν απόσπασμα της απορρήτου εκθέσεως του πρέσβεως της Ελλάδος εις την Ουσιγκτώνα κ. Αλ. Μάτσα, μετά τας ελληνοαμερικανικάς συνομιλίας. […] Ο κ. Παπανδρέου, υπό τον μανδύαν «εγκύρων κύκλων της Ενώσεως Κέντρου», απήντησεν ότι, βεβαίως, πάσα δημοσίευσις εμπιστευτικού εγγράφου είναι άτοπος: αλλά, δυστυχώς, η αρχή έχει γίνει από τον Τύπον της ΕΡΕ. Και υπάρχει ένα ελάχιστον χρέος αμύνης, εις απάντησιν της τοιαύτης δημοσιεύσεως εμπιστευτικών εγγράφων. Εις τούτο οφείλεται η δημοσίευσις περικοπής της εκθέσεως του πρεσβευτού κ. Αλ. Μάτσα.

ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ: Η συντονιστική επιτροπή του Εθνικού μετώπου ανακοινοί ότι εμμένει εις την απόφασίν της όπως οργανώση εις την πλατείαν Συντάγματος το εξαγγελθέν διά την 16ην Φεβρουαρίου συλλαλητήριον, εις το οποίον εκλήθησαν να μετάσχουν όλοι οι εθνικόφρονες Ελληνες, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθετήσεώς των. Τονίζει δε ότι η Κυβέρνησις [Στεφάνου Στεφανοπούλου] οφείλει να εγκρίνη την νομίμως υποβληθείσαν αίτησιν του Εθνικού Μετώπου η διοίκησις του οποίου υπόσχεται απόλυτον τάξιν κατά την συγκρότησιν και διάλυσιν του συλλαλητηρίου. Συναφώς γνωρίζει ότι εις το συλλαλητήριον θα είναι ομιληταί αριστείς της εθνικής παρατάξεως. [Σημ. «Φ»: Επρόκειτο περί αποπείρας αντισυγκεντρώσεως, καθώς για την ίδια ημέρα -επέτειο της εκλογικής νίκης της Ενώσεως Κέντρου- είχε οργανωθεί συγκέντρωσις με ομιλητή τον Γεώργιο Παπανδρέου.]

ΔΙΚΗ ΠΑΓΚΡΑΤΙΔΗ: Θεσσαλονίκη, 12.- Και άλλος μάρτυς κατέθεσεν ότι ο κατηγορούμενος Παγκρατίδης δεν ομοιάζει με τον δράκον του Σέιχ Σου.

ΦΕΡΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Ο περιοδεύων θίασος Ξένιας Καλογεροπούλου – Γιάννη Φέρτη εμφανίζεται τώρα εις το Αγρίνιον. […] Παρουσιάζει τα έργα «Μια Κυριακή στη Νέα Υόρκη» του Κράσνα, «Δέκα μικροί νέγροι» της Αγκάθα Κρίστι και «Το νυφικό κρεββάτι του Χάρντογκ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΛΗΣ: Ποιήματα του κ. Γ. Γεραλή θα διαβασθούν υπό του ιδίου αύριον 8 μ.μ. εις την Ελληνοαμερικανικήν Ενωσιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή