Μα ποια ελπίδα… Ο Αντίχριστος ήρθε

Μα ποια ελπίδα… Ο Αντίχριστος ήρθε

4' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​​«His name is Alexis Tsipras, and it seems that he meets much of criteria of the prophesied Antixrist. He was just elected as the Prime Minister of Greece. He is an atheist and a far left winger». Και στα αγγλικά των αρχαρίων αν απόμεινε κανείς, το ζουμί δεν θα του ξεφύγει. Θα πιαστεί και από τις ελληνογενείς λέξεις και θα τη βρει την άκρη. Θα καταλάβει ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας, ο άθεος και ακροαριστερός, συγκεντρώνει πολλά από τα κριτήρια βάσει των οποίων σχημάτισαν το πορτρέτο του Αντίχριστου οι προφήτες. Και, αποκωδικοποιώντας το μήνυμα, ή θα τρομάξει και θ’ αρχίσει να αποθηκεύει μακαρόνια, φασόλια, κονσέρβες, τσιγάρα, χαρτί υγείας, «οδηγούς επιβίωσης» και μελλοντολογικές ταινίες (για μπούσουλα) ή θα βάλει τα γέλια.

Ιδού ο Αντίχριστος έρχεται λοιπόν. Τι έρχεται, ήρθε κιόλας. Πρωθυπουργεύει. Και μάλιστα στον ομφαλό του κόσμου. Να πρόκειται για τρολάρισμα; Για μία επιπλέον παγίδα στον αχανή και αχάλινο κόσμο του Διαδικτύου, όπου πολλές φορές δεν ξέρουμε ποιο το αληθινό και ποιο το χαλκευμένο, το σοβαρό ή το φαρσικό; Οπου συχνά δεν είμαστε βέβαιοι για την εγκυρότητα ούτε καν ενυπόγραφων αναρτήσεων και τιτιβισμάτων; Οπου βρέθηκαν κοτζάμ κόμματα να απαντούν σε φάρσες εσκεμμένα εξωφρενικές; Και όπου σοβαρές ιστοσελίδες αναγκάστηκαν να ζητήσουν συγγνώμη, αφού την πάτησαν υιοθετώντας σαν εγκύρως αποκαλυπτικά «ειδησάρια» κραυγαλέας πλαστότητας;

Δεν μπορούμε να μην είμαστε επιφυλακτικοί. Κακό αυτό. Κάκιστο. Υπονομεύει ένα εξαιρετικό εργαλείο ακαριαίας πληροφόρησης και ακαριαίας ανταπόκρισης σε κάθε πληροφορία, γνώσης, διασκέδασης, σχολιασμού, κριτικής, παρέμβασης κτλ. Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο, έμπειροι χρήστες του Διαδικτύου, και συγχρόνως μελετητές της κουλτούρας της «Νέας Εποχής» (στοιχείο της οποίας είναι η μανία περί Αποκαλύψεως και Τελευταίων Ημερών), με διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται για τρολάρισμα. Και η ιστοσελίδα nowtheendbegins υπάρχει (πληκτρολογήστε τη διεύθυνση και θα το διαπιστώσετε), και το «Magazine of Record for the Last Days» επίσης.

Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία που πιστοποιούν ότι τελικά ο Αντίχριστος είναι ο κ. Τσίπρας και όχι ο κ. Ομπάμα, που πρωταγωνιστούσε στον σχετικό υπεραστικό μύθο την περασμένη πενταετία. Στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο προαναφερθέν σάιτ στις 11 Φεβρουαρίου, υπό τον τίτλο: «Α Charismatic New World Leader Appears From Nowhere And Takes Control Of Greece». Ωραίο είναι βέβαια να σε λένε λίντερ του κόσμου, κι ακόμα πιο ωραίο να μην τσιμπάς. Αλλά παραπάει να χαρακτηρίζεται «Nowhere» αν όχι το Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων, η ίδια η –ήμαρτον, Αθηνά μου– Αθήνα, υποψήφιος δήμαρχος της οποίας υπήρξε ο κ. Τσίπρας το μακρινό 2006. Το μότο της όλης παρουσίασης αντλείται από την Αποκάλυψη, χωρίο της οποίας μεταφράζεται στα αγγλικά. Εδώ, στο πρωτότυπο: «Και το θηρίον ο είδον ην όμοιον παρδάλει, και οι πόδες ως άρκτου, και το στόμα αυτού ως στόμα λέοντος. Και έδωκεν αυτώ ο δράκων την δύναμιν αυτού και τον θρόνον αυτού και εξουσίαν μεγάλην». Ενα θεριό όμοιο με λεοπάρδαλη, με πόδια σαν της αρκούδας και στόμα λιονταριού.

Να το λοιπόν το πρώτο τεκμήριο της τσίπρειας αντιχριστότητας: Το τέρας της Αποκαλύψεως, το λεοπαρδαλοαρκουδολιόνταρο, έχει θεαθεί πολλάκις στην Ηπειρο, ιδιαίτερα πέριξ του Αθαμανίου, χωρίου καταγωγής του Αντιχρίστου. Στις πυκνές αναφορές των περιηγητών του 18ου αιώνα, που ζωγράφισαν με μελανά χρώματα τη θηριώδη δράση του, ας προστεθούν λίγοι στίχοι που ακόμα ακούγονται σε πανηγύρια: «Το είδα, μάνα μ’, το θεριό, τό ειδα, μάνα μ’, το τέρας. / Είχε το στόμα λιονταριού, τσ’ αρκούδας τα ποδάρια. / Και τρόμαξα ο έρημος, τρόμαξε κι ο πατέρας, / κοκάλωσαν τα χέρια μας, μας πέσαν τα χαντζάρια». Αυτό το τεκμήριο όμως δεν το καταγράφουν οι ξένοι εσχατολόγοι, καθότι ανεπαρκείς γνώστες της ελληνικής πανίδας και της λαογραφίας μας.

Καταθέτουν όμως άλλα στοιχεία, βαρυσήμαντα. Τα συνοψίζω, υπογραμμίζοντας ξανά ότι δεν πρόκειται για τρολάρισμα. Ο κ. Τσίπρας λοιπόν χαρακτηρίζεται «αρχέτυπο του Αντίχριστου», και μάλιστα με βιβλιογραφική τεκμηρίωση (παραπομπές σε σχετικό άρθρο κάποιου επαΐοντος ονόματι Terry James και στο αυστηρώς επιστημονικό christianpost.com), διότι τον βαραίνουν τα εξής: Είναι «total atheist», εξ ου και η άνευ γάμου συμβίωσή του, ο πολιτικός όρκος και, προσθέτω εγώ, το παγανιστικό-κομμουνιστικό όνομα Ορφέας-Ερνέστο που έδωσε άνευ βαπτίσεως στον δεύτερο γιο του. Και μολαταύτα, αυτός, ένας ερυθρός, είχε μυστική συζήτηση με τον «πράσινο» («very “Green”») Πάπα Φραγκίσκο. Επιπλέον, «έχει την υποστήριξη του Τζορτζ Σόρος», που «είναι πιθανώς ο πιο σατανικός άνθρωπος που περπάτησε ποτέ στη Γη». Ο οποίος Σόρος, εκτός που «έμπασε στην παγκόσμια σκηνή τον Ομπάμα» (τον πρώην Αντίχριστο), ίδρυσε ένα Solidatity Center στη Θεσσαλονίκη. Τυχαίο; Καθόλου. Στη Θεσσαλονίκη, όπως επισημαίνουν οι παρατηρητικοί αντιχριστολόγοι μας, που εδώ βάζουν τα γυαλιά στον κ. Λιακόπουλο, άρχισαν όλα, με την ανακοίνωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Και, προσθέτουν, απευθυνόμενος ειδικά στους Θεσσαλονικιούς πρωτοπαρουσίασε λεπτομερώς τον Αντίχριστο ο Παύλος. Δεν είναι, μας λένε, προφητική η περικοπή της «Προς Θεσσαλονικείς» Β΄ επιστολής, όπου ο Παύλος κατακεραυνώνει τον αποστάτη και άνομο, τον «αντικείμενον» στον Θεό, που θα εμφανιστεί «κατ’ ενέργειαν Σατανά»;

Και να ’ταν μόνον αυτά. Ο πατέρας του κ. Τσίπρα, λένε οι ευφάνταστα υβρίζοντες, ήταν «a billionaire with a direct link with the Mossad», άρα… Αφήστε δε που κάποιος στην Ελλάδα τούς είπε ότι το πραγματικό όνομα δεν είναι «Τσίπρας» (εκ του τσίπουρου) αλλά «Cipra», πράγμα που αποδεικνύει ότι ο εξ Αθαμανίου Αντίχριστος «έχει εβραϊκή καταγωγή», άρα δεύτερον… Αλλά την καραμπινάτη απόδειξη που συνιστά το «Αθαμάνιον» πώς και δεν την υπολόγισαν οι Αποκαλυψιακοί μας; Αθ- (εκ του άθεος) + α επιτατικό + μανία, φως φανάρι: μανιακός άθεος. Μα μήπως δεν έστειλαν σημάδια οι ουρανοί γκρεμίζοντας το γεφύρι κοντά στο χωριό του Αντίχριστου στη βδομάδα πάνω της νίκης του; Και δεν κλαίει από τη μέρα των εκλογών ο Εσταυρωμένος στον Ασπρόκαμπο της Κορινθίας; Το λένε το Ιντερνετ, η «Ελεύθερη Ωρα» και η «Espresso»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή