49 χρόνια πρίν στην «Κ» 23.ΙΙ.1966

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 23.ΙΙ.1966

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΤΕ ΓΚΩΛ: Παρίσιοι, 22-. Ο πρόεδρος Ντε Γκωλ εδήλωσε χθες ότι ο ΝΑΤΟ όσον αφορά την Γαλλίαν δεν ανταποκρίνεται πλέον εις τα αρχικά δεδομένα της συγκροτήσεώς του διότι, λόγω της εσωτερικής και εξωτερικής εξελίξεως εις τας ανατολικάς χώρας, η Δύσις δεν απειλείται πλέον όπως όταν εγκατεστάθη εις την Ευρώπην το αμερικανικόν προτεκτοράτον υπό τον μανδύαν του ΝΑΤΟ. Ταυτοχρόνως, είπε, μετεβλήθησαν και τα δεδομένα εις τον ατομικόν εξοπλισμόν. Και επειδή η Γαλλία δεν θέλει με την αμερικανικήν πρωτοβουλίαν να εμπλακή εις γενικόν πόλεμον, θα αποκτήση ελευθερίαν κινήσεων και θα απαλλαγή της θέσεως υποταγής. Ούτω, προοδευτικώς μέχρι της 4ης Απριλίου 1969, ότε λήγουν αι υποχρεώσεις της προς τον ΝΑΤΟ, θα απαλλαγή εξ αυτών. […] Η Γαλλία, είπεν, δυνατόν να θεωρή και σήμερον χρήσιμον και εις την ιδικήν της ασφάλειαν και της Δύσεως να είναι σύμμαχος ωρισμένου αριθμού κρατών, ιδία της Αμερικής, εις περίπτωσιν επιθέσεως εναντίον των […]. Αι Ηνωμέναι Πολιτείαι μέχρι του 1969 θα πρέπει είτε να διαλύσουν τας εις το γαλλικόν έδαφος στρατιωτικάς βάσεις είτε να θέσουν αυτάς υπό γαλλικήν διοίκησιν.

ΜΙΛΤΟΝ ΟΜΠΟΤΕ: Καμπάλα, 22.- Ο πρωθυπουργός της Ουγκάντα δρ Μίλτον Ομπότε, συνέλαβε σήμερον πέντε εκ των μελών της Κυβερνήσεώς του και ανήγγειλεν ότι «ανέλαβεν όλας τας κυβερνητικάς εξουσίας». Προσέθεσε δε, ότι προέβη εις την λήψιν των ανωτέρω μέτρων χάριν της ασφαλείας του λαού και της ηρεμίας της χώρας.

ΠΑΓΚΡΑΤΙΔΗΣ: Θεσσαλονίκη, 22.- Το πενταμελές εφετείον Θεσσαλονίκης κατεδίκασεν απόψε τετράκις εις θάνατον τον Αριστείδην Παγκρατίδην διά ληστείας και ανθρωποκτονίας και εις ισόβιον κάθειρξιν δι’ απόπειραν ληστείας. […] Ο Παγκρατίδης ήκουσε την απόφασιν κλαίων και κραυγάζων συνεχώς ότι είναι αθώος, καθ’ ήν ώραν δε απεχώρουν της αιθούσης οι δικασταί, εφώναξε «να πέση φωτιά να σας κάψη».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Απέθανεν χθες εις τον «Ευαγγελισμό» ο ακαδημαϊκός και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνστ. Τριανταφυλλόπουλος.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ: Χιλιάδες αυτοκινήτων Ι.Χ. και παντός είδους τροχοφόρα εκινήθησαν την Καθαράν Δευτέραν δι’ εκδρομάς εις τας επαρχίας, αλλά και εντός της περιοχής της Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή