Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς από τις 10 το πρωί ώς τις 4 μ.μ. στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στην Κηφισιά, τα παιδιά χαίρονται και μαστορεύουν…

Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς από τις 10 το πρωί ώς τις 4 μ.μ. στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στην Κηφισιά, τα παιδιά χαίρονται και μαστορεύουν…

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιτυχία της Κυριακής 15 Φεβρουαρίου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, με θέμα «Αποκριές 2015», ήταν μεγάλη. Πάνω από 1.100 άτομα, μικρά παιδιά με τις οικογένειές τους, επισκέφθηκαν τις αίθουσες του Μουσείου, γιόρτασαν τον κινέζικο δράκο της κινέζικης Πρωτοχρονιάς, έφεραν γύρους με το παραδοσιακό γαϊτανάκι και στρώθηκαν στα εργαστήρια να φτιάχνουν μάσκες και χαρταετούς. Επειδή η γιορτή θα ισχύσει και αυτή την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, από τις 10 το πρωί ώς τις 4 το απόγευμα, δίνουμε τις φωτογραφίες από το ευτυχισμένο παιδομάνι που χαίρεται και φέρνει τις Αποκριές στα δικά του μέτρα. Αλλά και οι γονείς και συνοδοί πήραν ανάσα από τα προβλήματα, ξανάγιναν για λίγο παιδιά, μ’ αυτήν τη χαρά των παιδιών. Μαζί πήγαν στο καφέ «Αμμωνίτες» και δοκίμασαν «μαλλί της γριάς», αλλά και γύρο και σουβλάκια. Καλή διασκέδαση κι αυτή την Κυριακή και καλή επιτυχία με τον δικό της χειροποίητο χαρταετό η κάθε οικογένεια!

Αποκριές και Κούλουμα στο Atelier Σπύρου Βασιλείου, ανοιχτή πρόσκληση

Στην έκθεση με έργα του Σπύρου Βασιλείου, που φιλοξενείται στο Atelier που φέρει το όνομά του, από τις 11 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου, μεσολαβεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς και ακολουθεί η Καθαρή Δευτέρα! Κάτι τέτοιο δεν μπορούσαν να μην το γιορτάσουν οι εγγονές του, οι νέες διευθύντριες του Atelier, η Λούση της Δροσούλας και η Αντωνία της Ντήμης! Τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς και ακολουθούν τα Κούλουμα, όταν υπάρχουν ιδέες και κέφι και το απαιτεί η οικογενειακή παράδοση, να και το πρόγραμμα για παιδιά με δημιουργική διάθεση και φαντασία! Αύριο, Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στο Atelier, στην Ακρόπολη, οδός Γουέμπστερ 5Α, στο εικαστικό εργαστήρι για παιδιά, με αφετηρία το έργο του Σπύρου Βασιλείου «Το Τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας», με τη βοήθεια της γλυπτικής μπορούν να φτιάξουν σαρακοστιανά φαγητά, μεγάλων διαστάσεων, από πηλό. Και μετά να τους δώσουν χρώμα, ζωγραφίζοντάς τα σ’ ένα τεράστιο χαρτί με μολύβια, μαρκαδόρους και λαδοπαστέλ, ώστε να φτιάξουν το δικό τους «Τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας»!

Ανήμερα, τώρα, την Καθαρή Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου, από τις 12 το μεσημέρι ώς τις 4 το απόγευμα, οι εγγονές συνεχίζουν αλλιώς την παράδοση, στέλνουν ανοιχτή πρόσκληση και καλούν σε γιορτή με ροκ εν ρολ από το συγκρότημα Dimitris Tasenas και τους Soul Vibrators. Είσοδος ελεύθερη, και οι χορηγοί της εκδήλωσης ταιριαστοί στο παραδοσιακό έθιμο: τα μπισκότα Παπαδοπούλου, με σμυρναϊκή συνταγή της γιαγιάς, τα νηστήσιμα ντολμαδάκια Ζαναέ και κρασί Κτήμα Τσελεπού για το τσούγκρισμα «Καλή Σαρακοστή»!

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή