49 χρόνια πρίν στην «Κ» 1.ΙII.1966

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 1.ΙII.1966

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΛΥΣΙΝ: Εις νέαν φάσιν εισήλθεν από της χθεσινής συνεδριάσεως της Βουλής το φορολογικόν και εξ αυτού το οικονομικόν και γενικώτερον πολιτικόν θέμα. Η Κυβέρνησις [Στεφάνου Στεφανοπούλου], διά του υπουργού Συντονισμού κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έθεσεν εις την ουσίαν πολιτικόν ζήτημα διά την ψήφισιν της αρχής του φορολογικού νομοσχεδίου. […] Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την διαβεβαίωσίν της εις το ακέραιον πραγματοποιήσεως των εσόδων του προϋπολογισμού […] Ο κ. Μητσοτάκης ετόνισεν ότι θα υπενομεύετο το μέλλον του λαού αν δεν εγίνετο και εφέτος η συνεισφορά εις τας δημοσίας επενδύσεις. Ο δανεισμός -συνέχισεν- δεν αποτελεί πάντοτε λύσιν. Το εξωτερικόν δημόσιον χρέος πρέπει να εμποδίζει τον εύκολον δανεισμόν. Η Ελλάς δεν εξήλθεν εις αναζήτησιν βοηθείας από οπουδήποτε και αντί οιουδήποτε τιμήματος. […].

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕΡΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ: Κέρκυρα, 28.- Εις ομιλίαν του ενταύθα ο κ. Ανδρέας Παπανδρέου εξέφρασεν την βεβαιότητά του ότι ο στρατός και οι αξιωματικοί θα αποτρέψουν τους εξάλλους από τας ανωμάλους λύσεις.

LIVING THEATER: Βενετία, Φεβρουάριος.- Το πολυσυζητημένον «Ζωντανό Θέατρο» της Νέας Υόρκης απέδειξε, με την παράστασίν του εις την Βενετίαν, ότι ημπορεί να προκαλή εντόνους αντιδράσεις εις το ιταλικόν κοινόν: ηκούσθησαν πολλά χειροκροτήματα, αλλά και πολλαί αποδοκιμασίαι διά το έργον του ομίλου «Μυστήρια…», που έχουν σκηνοθετήσει οι Τζούλιαν Μπεκ και Ιουδήθ Μαλίνα. Επί πλέον, εσημειώθη και συμπλοκή εις το μέσον της δευτέρας πράξεως μεταξύ μελών των δύο παρατάξεων, με αποτέλεσμα να επέμβη η αστυνομία διά να τους χωρίση.

ΒΙΚΤΩΡ ΚΡΑΒΤΣΕΝΚΟ: Νέα Υόρκη, Φεβρουάριος.- Ο Βίκτωρ Κραβτσένκο, ο περιφημότερος αναμφισβητήτως των Ρώσων πολιτικών φυγάδων, ο συγγραφεύς του πολυκρότου αποκαλυπτικού βιβλίου «Εξέλεξα την Ελευθερίαν», το οποίον μετεφράσθη εις πλείστας όσας γλώσσας και τον κατέστησε βαθύπλουτον, ηυτοκτόνησεν εις το πολυτελές διαμέρισμά του του Μανχάτταν. Ητο ηλικίας 61 ετών. […].

«ΘΕΡΙΝΑ» ΜΠΑΝΙΑ: Ο εφετεινός Φεβρουάριος έληξε με δύο θαυμάσιες ανοιξιάτικες ημέρες. Προχθές πολλοί, επωφελούμενοι της καλοκαιρίας, έκαμαν το πρώτο θαλασσινό μπάνιο τους!..

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή