49 χρόνια πρίν… 27.IΙ.1966

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ: Λονδίνον, Φεβρουάριος.– Η βρεταννική Κυβέρνησις θ’ αυξήση την κρατικήν επιχορήγησιν διά τας Τέχνας κατά 50%, ώστε να φθάση το ύψος των 6.000.000 στερλινών. […] Η επιχορήγησις των εθνικών μουσείων και πινακοθηκών […] θα φθάση τας 5.845.000 στερλίνας και η ετησία ενίσχυσις των τεσσάρων κυριωτέρων ορχηστρών του Μείζονος Λονδίνου θα φθάση τας 30.000 στερλίνας δι’ εκάστην. Επίσης, θ’ αυξηθή το ποσόν της εκ 1.000 στερλινών κατά συναυλίαν ενισχύσεως των ορχηστρών αυτών, ήτοι της Φιλαρμονικής του Λονδίνου, της Συμφωνικής του Λονδίνου, της Νέας Φιλαρμονικής και της Βασιλικής Φιλαρμονικής. Τέλος θα ενισχυθούν σημαντικώς και το Εθνικόν Θέατρον και το Κόβεντ Γκάρντεν (φωτογραφία), των οποίων το παθητικόν ανήρχετο μέχρι τούδε συνεχώς και των οποίων αι επιχορηγήσεις καθωρίζοντο επί τη βάσει της κινήσεως των εισιτηρίων. Η επιχορήγησις του νέου Εθνικού Θεάτρου, επί της νοτίας όχθης του Ταμέσεως, θα φθάση εις το σημαντικόν ύψος των 3.750.000 στερλινών.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΑΝΟΣ: Η Εταιρία Ελληνικών Σπουδών οργανώνει αύριον 8 μ.μ., εις την αίθουσαν της Αρχαιολογικής Εταιρίας, διάλεξιν με θέμα: «Προγραμματισμός και Οικονομική Πολιτική». Ομιλητής ο κ. Κων. Θάνος, οικονομολόγος – διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

ΔΙΣΠΗΛΙΟ: Εντός της γραφικής λίμνης της Καστοριάς, πλησίον του χωρίου Δισπηλιό, ηρευνήθη τελευταίως υπό του καθηγητού του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αρχιτέκτονος αρχαιολόγου Νικ. Μουτσοπούλου ένας προϊστορικός πασσαλόπηκτος οικισμός παρουσιάζων μέγα ενδιαφέρον. […] Σχετικαί ανακοινώσεις έγιναν ήδη εις την Θεσσαλονίκην.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή