Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του ΣΕΠ «Ημέρα Σκέψης» για τα γενέθλια του Μπάντεν Πάουελ και τα 105 χρόνια δράσης του Προσκοπισμού…

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του ΣΕΠ «Ημέρα Σκέψης» για τα γενέθλια του Μπάντεν Πάουελ και τα 105 χρόνια δράσης του Προσκοπισμού…

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φωτογραφία της κατάμεστης αίθουσας «Αθανάσιος Λευκαδίτης» στο κτίριο της Κεντρικής Διοίκησης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ), Πτολεμαίων 1, Παγκράτι, μιλάει με αδιάψευστα στοιχεία για την επιτυχία της πανηγυρικής εκδήλωσης που διοργάνωσαν κι εφέτος οι Πρόσκοποι – την «Ημέρα Σκέψης» που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Φεβρουαρίου για τα γενέθλια του ιδρυτή λόρδου Robert Baden-Powell. Φέτος έγινε τη Δευτέρα 2 Μαρτίου με απονομή Ηθικών Αμοιβών και Παρασήμων, που ήταν και το αποκορύφωμα της εκδήλωσης με πλούσιο πρόγραμμα, ομιλίες, ένα θεατρικό δρώμενο με τον ηθοποιό και βαθμοφόρο του ΣΕΠ Δημήτρη Παπαδάτο και προσκοπικά παιχνίδια. Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι φέτος συμπληρώνεται η πρώτη πενταετία του δεύτερου αιώνα δράσης του Προσκοπισμού. Το ΣΕΠ με τα 105 χρόνια ζωής και προσφοράς είναι ο μακροβιότερος εθελοντικός οργανισμός που απευθύνεται στους νέους στην Ελλάδα. Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε προβολή βίντεο με σημαντικές στιγμές από δράσεις που πραγματοποίησε η Προσκοπική Κίνηση.

Αξιοσημείωτη υπήρξε και η ανταπόκριση όλων των προσκεκλημένων στο κάλεσμα για συγκέντρωση φαρμάκων, τα οποία παραδόθηκαν στους Γιατρούς του Κόσμου. 500 φαρμακευτικά σκευάσματα συγκεντρώθηκαν για την ενίσχυση του έργου του Πολυϊατρείου της Αθήνας, τα οποία παρέλαβε ο κ. Γεώργιος Κασσάρας, επιστημονικός διευθυντής του Ανοικτού Κοινωνικού Πολυϊατρείου και μέλος του Δ.Σ. των Γιατρών του Κόσμου, μαζί με ομάδα εκπροσώπων του φορέα. Στην εκδήλωση παρέστησαν, από την πολιτική, ο πρ. υπουργός κ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης και ο τ. υφυπουργός και βουλευτής κ. Αναστάσιος Νεράντζης, από τον χώρο των επιχειρήσεων ο κ. Δ. Λεκανίδης και ο κ. Γαληνός Λαουτάρης, καθώς και ο μετεωρολόγος κ. Τάσος Αρνιακός.

Με την τελετή απονομής Ηθικών Αμοιβών έκλεισε η εορταστική βραδιά που γέμισε χαρά και περηφάνια τους παρευρισκομένους παλαιούς προσκόπους και βαθμοφόρους, οι οποίοι διατηρούν άσβηστες αναμνήσεις από τα παιδικά και εφηβικά τους χρόνια από τον Προσκοπισμό. Το Προσκοπικό Παράσημο του Αργυρού Φοίνικα αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση των προσκόπων και απονέμεται σε εξέχοντα μέλη της Κίνησης αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας, τα οποία έχουν προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στον Προσκοπισμό σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Φέτος, το Προσκοπικό Παράσημο του Αργυρού Φοίνικα απονεμήθηκε στον κ. Γεώργιο Καρδάμη και στον κ. Μιχάλη Σιδερίδη. Το Μετάλλιο Προσκοπικής Αξίας αποτελεί ανώτερη τιμητική διάκριση και απονέμεται σε βαθμοφόρους του ΣΕΠ για τις υπηρεσίες που έχουν προσφέρει τουλάχιστον για 25 έτη στον Προσκοπισμό. Το Μετάλλιο Προσκοπικής Αξίας παρέλαβε εκ μέρους των Γιατρών του Κόσμου ο κ. Γεώργιος Κασσάρας, και τα μέλη του ΣΕΠ Ευριπίδης Δήμου, Ιωάννης Ζόργιας, Αναστάσιος Κουτρουμπόπουλος, Σπύρος Πολυζώης, Γιώργος Σκούρας και Κώστας Τετρίγγας. Στην αναμνηστική φωτογραφία οι εφετινοί και οι παλαιότερα τιμηθέντες δίνουν με τα πλατιά τους χαμόγελα στην «Ημέρα Σκέψης» τον ορισμό της αυτοαξιολόγησης που ζητά ο Μπάντεν Πάουελ: «Κάνε το πρόγραμμά σου ως πρόσκοπος, και με την ευχή του Θεού θα κάνεις τόσο καλό στους άλλους όσο έχεις δύναμη». Στους προσελθόντες στην ξεχωριστή επετειακή αυτή εκδήλωση δόθηκε ως δώρο «παζλ» με τη μορφή του ιδρυτού λόρδου Μπάντεν Πάουελ. Συγχαρητήρια στον γενικό έφορο ΣΕΠ κ. Θοδωρή Ν. Κεφαλά και στον πρόεδρο Δ.Σ. κ. Χρήστο Μ. Λυγερό, καθώς και σε όλους τους συντελεστές.

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή