49 χρόνια πρίν στην «Κ» 8.ΙII.1966

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 8.ΙII.1966

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΤΑΣΙΣ «ΗΜΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ»:  (Από πρωτοσέλιδο σχόλιο της «Κ».) « […] Πρέπει ο εθνικόφρων πολιτικός κόσμος, της Κυβερνήσεως κυρίως περιλαμβανομένης, να κατανοήση τα καθήκοντά του. Το πρώτον είναι να εμποδίσουν την ταχείαν διεξαγωγήν εκλογών -των δήθεν εκλογών αι οποίαι θα δημιουργήσουν πολιτειακόν θέμα, έστω και αν ο κ. Παπανδρέου, όπως εν τοιαύτη περιπτώσει θα συμβή, δεν θα τας κερδίση. Το δεύτερον είναι να διαλύσουν τας κομμουνιστικάς οργανώσεις αι οποίαι ως λερναία ύδρα καταπνίγουν την ελευθέραν βούλησιν του λαού. Και το τρίτον να προβούν το ταχύτερον εις την απαλλαγήν της Διοικήσεως και της Παιδείας από τους πράκτορας της Ακρας Αριστεράς. Αυτά πρέπει να γίνουν με ταχύτητα, αποφασιστικότητα και τόλμην. Και είναι λάθος εγγίζον τα όρια του εθνικού εγκλήματος, ότι η προσπάθεια δεν έχει αρχίσει ακόμη.»

«ΔΕΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ»:  (Από πρωτοσέλιδο σχόλιο της «Κ».) « […] Ανησυχεί όλους τους Ελληνας η έντονος προπαγάνδα των κομμουνιστικών και παπανδρεϊκών εντύπων περί δήθεν “κινήσεων για επιβολή δικτατορίας στη χώρα μας”. Διότι γνωρίζουν μεν ότι οι δήθεν φόβοι είναι ψευδείς και οι ισχυρισμοί περί “κινήσεων κ.λπ.”, αναληθείς και αβάσιμοι. Δεν γνωρίζουν όμως μέχρι ποίου σημείου όλος αυτός ο θόρυβος αποτελεί απλώς μέρος της γνωστής τακτικής των κομμουνιστών και παπανδρεϊκών συμμάχων των προς δικαιολόγησιν οχλοκρατικών εκδηλώσεων και ταραχών με τελικόν σκοπόν την βιαίαν ανατροπήν του κράτους, του νόμου και της τάξεως. […].»

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΙΣ ΜΠΑΧΑΜΕΣ: Κατά τηλεγραφήματα εκ Νέας Υόρκης, μετέβη εκεί προ εβδομάδος ο ιδρυτής της ΕΡΕ κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής υπό αυστηρότατον ινκόγκνιτο και εν συνεχεία ανεχώρησε διά το Νασσάου του νησιωτικού συμπλέγματος των Μπαχάμας. […] [Σημ. “Φ”: Το ταξίδι αυτό του Καραμανλή έχει συνδεθεί με αναφορές περί συζητήσεων επί του ελληνικού πολιτικού προβλήματος.]

ΑΝΝΑ ΑΧΜΑΤΟΒΑ: Μόσχα, Μάρτιος.- Η γηραιά Ρωσίς ποιήτρια Αννα Αχμάτοβα, η οποία απέθανε το παρελθόν Σάββατον [5 Μαρτίου 1966], κατόπιν μακράς ασθενείας εις την Μόσχαν εις ηλικίαν 76 ετών, εθεωρείτο όχι μόνον εις την Ρωσίαν, αλλά και εις ολόκληρον τον κόσμον ως μία από τας μεγαλυτέρας φυσιογνωμίας της ποιήσεως εις την εποχήν μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή