Μια πρώτη μουσική «ανάσα» η ελληνική συμμετοχή στη «Γιουροβίζιον 2015» – με την Κύπρια Μαρία-Ελενα Κυριάκου…

Μια πρώτη μουσική «ανάσα» η ελληνική συμμετοχή στη «Γιουροβίζιον 2015» – με την Κύπρια Μαρία-Ελενα Κυριάκου…

4' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οχι μόνο δεν πάμε για Grexit αλλά μπορούμε να αισιοδοξούμε για μια καλή θέση στον εφετινό 60ό Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision χάρις στο τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις 19 Μαΐου στη Βιέννη, όπου θα γίνει ο τελικός. Κυβερνήσεις πέφτουν ή «αλλάζουν σελίδα» σ’ όλη την Ευρώπη και ο μόνος θεσμός που μένει σταθερός και ακλόνητος είναι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Γιουροβίζιον! Κάτι είναι κι αυτό, μπορούμε πάντα να ελπίζουμε ύστερα από την πρωτιά της Ελενας Παπαρίζου με το «My number one» της Ναταλίας Γερμανού το 2005, και την τρίτη θέση με τον ασυναγώνιστο «περφόρμερ» Σάκη Ρουβά στο «Shake it», το 2004 στην Κωνσταντινούπολη. Η Ελλάδα πάντα ποντάρει στην πρώτη πεντάδα, είναι και το σίγουρο δωδεκάρι της Κύπρου, αλλά καμιά φορά πέφτει και στη 17η θέση, όπως το 2002 με το «SAGAPO» του Μιχάλη Ρακιντζή με τις μπότες με τα καρφιά, και το 2003 με τη Μαντώ, τραγούδι «Never let you go», ενώ στην Αθήνα, στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, η Αννα Βίσση, με τουαλέτα Γκοτιέ και το τραγούδι «Everything» μας ανέβασε στην ένατη θέση. Πέρυσι, 2014, πίσω στην εικοστή θέση με το «Rise up» με τους Freaky Fortune Feat. Riskykidd στην Κοπεγχάγη. Και να τώρα, η ξανθή Μαρία-Ελενα Κυριάκου, από την Κύπρο, με τρία αγοράκια και φωνή έκπληξη, που της χάρισε την πρώτη θέση στο «Voice», μουσικό Talent Show του ΑΝΤ1, στον ελληνικό τελικό – Eurosong ήρθε πρώτη, με ψήφους κοινού και κριτικής επιτροπής, με την μπαλάντα «One last breath», σε μουσική δική της και του Ευθύβουλου Θεοχάρους, που τη συνόδευσε στο πιάνο, με αγγλικούς στίχους του Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και της Εβελίνας Τζιώρα. Το πιάνο, πλάτη με πλάτη η τραγουδίστρια και ο πιανίστας, κι ένα τραγούδι με απαλή μελωδία και αιφνίδια στροφή στο φινάλε, για την «τελευταία ανάσα» μιας αγάπης, μιας ιστορίας που τελειώνει αλλά δεν λησμονιέται… Με την ευχή να ισχύσει και για το τραγούδι μας, μπροστά στο ευρωπαϊκό κοινό, η καλή εντύπωση που μας έδωσε η εκτέλεση του τραγουδιού από τη Μαρία-Ελενα με κατακόκκινη τουαλέτα και η αισθαντική του μελωδία. Από τις λίγες φορές που, όχι από… πατριωτισμό αλλά από το ίδιο το τραγούδι και την όλη ερμηνεία, η στήλη πιστεύει ότι θα έχει μία καλή τύχη στη βαθμολογία αυτός ο συνδυασμός Ελλάδας και Κύπρου και ο τίτλος της «τελευταίας ανάσας» που θαρρείς ότι είναι εμπνευσμένη από την επικαιρότητα των δύσκολων καιρών και για τις δύο αδελφές χώρες! Επιπλέον, η όλη προσπάθεια είναι κάτω από την επίβλεψη και την παρουσία της Minos-EMI που αποτελεί το ελληνικό μέλος της μεγάλης μουσικής οικογένειας της Universal Group. Αισιοδοξία, λοιπόν! Ενας Μάκης Μάτσας ξέρει να επιλέγει τραγούδια! Μαρία-Ελενα που έχεις σπουδάσει φιλολογία, «Καλή Επιτυχία», στη Βιέννη! Η ίδια ευχή για τον Γιάννη Καραγιάννη, Κύπριο, με τη μελωδική μπαλάντα «One thing I should have done», που του αξίζει το ελληνικό 12άρι! Πολλά πράγματα έπρεπε να κάνουμε, και δεν τα κάναμε! Φέτος, Ελλάδα και Κύπρος ενώνουμε δυνάμεις, κάτι που οι εταίροι μας θα πρέπει να το αναγνωρίσουν, έστω και στη Γιουροβίζιον!

Ο «Γύρος» της επιτυχίας συνεχίζεται ώς τις 5 Απριλίου για τον «Γύρο του Κόσμου σε 80 ημέρες»

Η πρεμιέρα της παράστασης που ζωντανεύει τις περιπέτειες του Φιλέα Φογκ στο κλασικό μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» έγινε στις 3 Δεκεμβρίου 2014, στην παιδική και νεανική σκηνή του Μεγάρου στον Νέο Εκθεσιακό Χώρο, παίχτηκε τα Χριστούγεννα σε γιορτινές παραστάσεις με ουρές ατελείωτες από παιδιά και μεγάλους και συνεχίζεται με μεγάλη ζήτηση από κοινό όλων των ηλικιών! Το πάντα επίκαιρο μυθιστόρημα, χάρις στη σκηνοθετική ματιά της Τατιάνας Λύγαρη και με εξαίρετους συνεργάτες, όπως τον Γιάννη Μετζικώφ στα φανταστικά κοστούμια και τη μουσική του Μηνά Ι. Αλεξιάδη, που ερμηνεύεται ζωντανά από μουσικούς του συγκροτήματος Vice Versa, αποτελεί μια θεατρική ολοκληρωμένη εμπειρία και γι’ αυτό κερδίζει ολοένα θεατές! Η νέα θεατρική διασκευή του Γιώργου Γαλίτη ακολουθεί, αλλά και «φτερώνει» το εύθυμο πνεύμα του κειμένου του Βερν, ενώ καθώς κυλά η πλοκή, εντυπωσιακά διαδραστικά βίντεο στη σκηνοθετική γραμμή μεταφέρουν τον Φιλέα Φογκ και τον θεατή, μικρό και μεγάλο, σ’ αυτόν τον απολαυστικό «Γύρο του Κόσμου». Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία της Eurobank. Το μέγεθος της επιτυχίας αποτυπώνεται στο γεγονός ότι από τις 3 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα, την παράσταση έχουν παρακολουθήσει πάνω από 20.000 θεατές απ’ όλες τις ηλικίες! Υπολογίζει, δε, το Μέγαρο ότι μέχρι τις 5 Απριλίου που τελειώνουν οι παραστάσεις θα έχουν δει το ευφάνταστο θεατρικό έργο πάνω από 40.000 θεατές. Ας σημειωθεί ότι η σκηνοθέτις κ. Τατιάνα Λύγαρη που μας πρόσφερε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι σε θεατρική μορφή συμμετέχει αφιλοκερδώς. Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Κοψιδάς, πρωταγωνιστής Φιλέας Φογκ, και σε πολλούς ρόλους Δημήτρης Διακοσάββας, Γιάννης Διαμαντής, Παναγιώτης Κλίνης, Λάμπρος Παπαγεωργίου, Πάνος Παπαγεωργόπουλος, Τίνα Γιωτοπούλου, Στέφη Πουλοπούλου και ο Σαμψών Φύτρος. Ωρες παραστάσεων: Για το κοινό κάθε Σαββατοκύριακο. Σάββατο, μία παράσταση, έναρξη 15.00, Κυριακή, δύο παραστάσεις, ώρες έναρξης 11.30 και 15.00. Σε περίπτωση μεγάλης ζήτησης προστίθεται επιπλέον παράσταση. Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία (εκτός Δευτέρας), ώρα έναρξης: 10.00 π.μ. Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ – γενική είσοδος για μεγάλους και παιδιά. Οι παραστάσεις τελειώνουν την Κυριακή 5 Απριλίου. Μικροί, μεγάλοι προλαβαίνουμε!

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή