Συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με την κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στο Βατικανό

Συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με την κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στο Βατικανό

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ήλιος έλουζε τον χώρο της Τελετής έξω από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, χθες, στη συμβολική ημέρα που επέλεξε ο Πάπας Φραγκίσκος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για να ευλογήσει τους πιστούς που είχαν συρρεύσει απ’ όλο τον κόσμο. Τα παιδιά και η οικογένεια είναι, ως γνωστόν, στο επίκεντρο του ανθρωπιστικού έργου του Πάπα Φραγκίσκου. Με ιδιαίτερη πρόσκληση εκλήθη, και είχε πολύ σημαντική συνάντηση με τον Πάπα, η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, της οποίας το πολύχρονο έργο για τα παιδιά το γνωρίζει πολύ καλά ο Πάπας. Αμέσως μετά τη Γενική Ακρόαση και σε θερμό συγκινητικό κλίμα, ο Πάπας Φραγκίσκος συνεχάρη σε ιδιαίτερη συνάντηση την κ. Βαρδινογιάννη για το ανθρωπιστικό της έργο επί 25 έτη! Με τη σειρά της η κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη τον ευχαρίστησε για την τιμή που της έκανε να την προσκαλέσει και να βρεθεί κοντά του αυτή τη συμβολική ημέρα. Ανάμεσα σε άλλα θέματα που συζητήθηκαν, η κ. Βαρδινογιάννη ενημέρωσε τον Πάπα για τον αγώνα που κάνει στην Ελλάδα ενάντια στον παιδικό καρκίνο, καθώς και για την πρόοδο του «Προγράμματος Αδελφοποιήσεων» για τη δημιουργία παγκόσμιου δικτύου ανάμεσα στα μεγαλύτερα νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο, «ώστε κανένα παιδί να μη χρειάζεται να ταξιδεύει σε άλλη χώρα προκειμένου να σωθεί, αλλά να μένει κοντά στο σπίτι και την οικογένειά του». Τον παρακάλεσε, μάλιστα, για τη στήριξη της Καθολικής Εκκλησίας μέσα από την επαφή με πανεπιστημιακά νοσοκομεία του Καθολικού κόσμου που μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ο Πάπας την διαβεβαίωσε για τη στήριξή του, την παρότρυνε να συνεχίσει με την ίδια δύναμη και αφοσίωση το έργο της και της έδωσε την ευλογία του. Οι φωτογραφίες είναι από την Τελετή και την ιδιαίτερη συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με την κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ενδεικτικές του θερμού κλίματος που χαρακτήρισε την ηλιόλουστη συμβολική ημέρα στο Βατικανό…

«Απεικόνιση», η έκθεση ζωγραφικής του Μίμη Πλέσσα, για πρώτη φορά στο κοινό, στην Γκαλερί Ερση, εγκαίνια απόψε…

Η φλόγα δημιουργίας του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα βρήκε μία νέα διέξοδο έκφρασης στη ζωγραφική, που όμως την κρατούσε επί 20 χρόνια για τον εαυτό του και τον κόσμο του. Είναι έργα εμπνευσμένα από την περιοχή της Πεντέλης, όπου μένει τα τελευταία χρόνια και η οποία επλήγη από αλλεπάλληλους εμπρησμούς. Μεγάλη πικρία τού προκάλεσε η πυρκαγιά της Καλλιτεχνούπολης, όπως ο ίδιος αναφέρει στους λόγους που τον κάνουν, για πρώτη φορά, να παρουσιάσει έργα του στο κοινό: «Την ονειρεμένη πόλη των καλλιτεχνών που με αγάπη ίδρυσα, υπεράσπισα και εξακολουθώ να τη φροντίζω, δοκίμασαν επανειλημμένα να μού την κάψουν… Μάζευα τα αποκαΐδια και με τους κορμούς τους έφτιαχνα καράβια για να μπορώ να ταξιδεύω με τον νου». Η Γκαλερί Ερση παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Μίμη Πλέσσα με τίτλο «Απεικόνιση». Απόψε, Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015, ώρα 8, τα εγκαίνια μιας πλαστικής ζωγραφικής, με κορμούς και καρβουνιασμένα δοκάρια σε κολάζ να συνυπάρχουν και να μας καλούν σε ταξίδι μακρινό με κόκκινα σαν φλόγα πανιά – μνήμες. Την έκθεση ζωγραφικής του Μίμη Πλέσσα στην Γκαλερί Ερση πλαισιώνει η ζωγραφική δουλειά της κόρης του Ελεάνας, σε μια «Απεικόνιση» νέας γενιάς! Γκαλερί Ερση, Κλεομένους 4, Κολωνάκι, ώρα 8 μ.μ. Διάρκεια έως Κυριακή 12 Απριλίου 2015.

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή