49 χρόνια πρίν στην «Κ» 15.ΙII.1966

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 15.ΙII.1966

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΣΟΥΧΑΡΤΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ: Τζακάρτα, 14.- Ο νέος ισχυρός ανήρ της Ινδονησίας στρατηγός Σουχάρτο ανήγγειλεν ότι θα σχηματίση συντόμως Κυβέρνησιν, επ’ ονόματι του προέδρου Σουκάρνο. Εγνώσθη ότι η νέα Κυβέρνησις θα αποτελείται από αξιωματικούς και ιδιώτας. […] Αύριον θα συγκροτηθή μεγαλειώδης πορεία εις ένδειξιν ευγνωμοσύνης προς τον στρατηγόν Σουχάρτο διότι έθεσεν εκτός νόμου το Κομμουνιστικόν Κόμμα της Ινδονησίας.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΖΟΝΣΟΝ: Ουασιγκτών, 14.- Οι κυβερνήται 38 αμερικανικών Πολιτειών ενέκριναν χθες απόφασιν, διά της οποίας υποστηρίζεται η πολιτική του προέδρου Τζόνσον εις το Βιετνάμ. Δεν προσυπέγραψαν εισέτι την απόφασιν 12 κυβερνήται, θεωρείται όμως βεβαία η συγκατάθεσίς των.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: Διεθνές φεστιβάλ, υπό την επωνυμίαν «Πρώτη Ελληνική Εβδομάδα Συγχρόνου Μουσικής», θα γίνη εις τας Αθήνας από 14-21 Απριλίου 1966, με συμμετοχήν ελληνικών και ξένων συγκροτημάτων διεθνούς φήμης από την Γερμανίαν, Ιταλίαν, Γαλλίαν, Αγγλίαν ως και διακεκριμένων ξένων και Ελλήνων σολίστ, με παραλλήλους διαλέξεις, κινηματογραφικάς προβολάς, έκθεσιν συγχρόνου μουσικής και πολλάς πρώτας εκτελέσεις ελληνικών και ξένων συνθέσεων.

ΑΝΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ – ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΑ ΤΕΙΧΗ: Εις την συνοικίαν Ανω Πετραλώνων, κατά την βορειοανατολικήν γωνίαν της διασταυρώσεως των οδών Νηλέως και Ερυσίχθονος, αποκαλύπτονται τας τελευταίας ημέρας δι’ ανασκαφών της Ελληνικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας τμήμα του δυτικού περιβόλου των Θεμιστοκλείων τειχών που είχαν κτισθή ευθύς μετά την ήτταν των περσικών στρατευμάτων του Ξέρξου το 479 π.Χ., και αρχαιότεροί του λακκοειδείς τάφοι του 8ου π.Χ. αιώνος με ενδιαφέροντα νεκρικά στολίδια.

HARVARD UNIVERSITY: Ως ανεκοίνωσεν ο υπουργός αναπληρωτής Συντονισμού κ. Ι. Τσουδερός, το Πανεπιστήμιον του Χάρβαρντ κατόπιν σχετικών ενεργειών της ελληνικής Κυβερνήσεως, προσεφέρθη να χρηματοδοτήση -μέσω της Φορντ Φαουντέσιον- το ΚΕΠΕ, καθώς και να το ενισχύση δι’ επιστημονικού προσωπικού του, προς αρτιωτέραν εκπλήρωσιν της αποστολής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή