Αλλαγή Φρουράς στην Προεδρία της Δημοκρατίας

Αλλαγή Φρουράς στην Προεδρία της Δημοκρατίας

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος προσέρχεται σήμερα, Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015, και ώρα 18.00, στη Βουλή των Ελλήνων για να ορκισθεί ενώπιον της Ολομέλειας του Σώματος. Αμέσως μετά θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανάληψη των καθηκόντων. Με αυτή τη λιτή, σχεδόν λακωνική, διατύπωση γνωστοποιείται με λέξεις η αλλαγή φρουράς στην κορυφή του πολιτεύματος. Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, που κατείχε έως σήμερα, και επί δύο προεδρικές θητείες, το ανώτατο αξίωμα με σοβαρότητα και συνέπεια σε δύσκολους μάλιστα καιρούς με κλυδωνισμούς και αλλαγές κυβερνήσεων, αποχωρεί από το Προεδρικό Μέγαρο έχοντας συμπληρώσει το προεδρικό έργο του, και στην ημερομηνία που προβλέπει το Σύνταγμα με τον νέο Πρόεδρο κ. Προκόπη Παυλόπουλο που έρχεται να αναλάβει τα καθήκοντά του. Αποχαιρετισμός και καλωσόρισμα μαζί, για τους δημοσιογράφους τους διαπιστευμένους στην Προεδρία που είδαν και γνώρισαν και άκουσαν πολλά στις βραχείες σε διάρκεια αλλά ουσιαστικές Photo Opportunities στην αρχή κάθε συνάντησης του Προέδρου με πρόσωπα και προσωπικότητες. Η καλή συνέχεια είναι πάντα ο καλύτερος οιωνός. Οσο για τον Πρόεδρο κ. Κάρολο Παπούλια, τη φράση που πρώτος αυτός είπε, τονίζοντας τη σημασία της, «να μην ξεχνάμε τις θυσίες του λαού», τη θυμόμαστε. Οπως και ότι θα μείνει καλός φίλος και σύμβουλος…

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Προέδρου της Δημοκρατίας

Αύριο, Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, ώρα 12.00, στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την εθιμοτυπική υποβολή συγχαρητηρίων του πρωθυπουργού, της προέδρου της Βουλής, του Αρχιεπισκόπου, του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης, πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, των αρχηγών των αναγνωρισμένων από τον Κανονισμό της Βουλής πολιτικών κομμάτων και των κομμάτων που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πρώην πρωθυπουργών, πρώην προέδρων της Βουλής, υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, του Ελληνα επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, των αντιπροέδρων της Βουλής, του Ελληνα αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βουλευτών και ευρωβουλευτών.

Θα υποβάλουν επίσης τα συγχαρητήριά τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, οι αρχηγοί ξένων διπλωματικών αποστολών, η περιφερειάρχης Αττικής, ο δήμαρχος Αθηναίων, τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι αρχηγοί ξένων δογμάτων, και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Θα ακολουθήσουν οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος, Ελληνικής Ακτοφυλακής και Πυροσβεστικού Σώματος, οι γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης, της Βουλής και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων των ΑΕΙ και της Συνόδου των Προέδρων των ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα, οι πρόεδροι της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος και Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος και οι πρόεδροι των Ανεξάρτητων Αρχών.

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή