Αυτό θέλει;

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πολύ παράδοξη άποψη επικρατεί σήμερα στην κυβέρνηση. Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο τρόπος να ενισχυθεί η ελληνική διαπραγματευτική θέση είναι να ξεσηκωθεί μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης εναντίον των ισχυρών εταίρων και δανειστών της χώρας. Θεωρούν ότι έτσι θα εμφανισθεί ισχυρότερη η Ελλάδα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Υπάρχουν δύο πολύ σοβαρά προβλήματα. Πρώτα απ’ όλα, η τακτική αυτή έχει ανεξέλεγκτες παρενέργειες και εγκλωβίζει τελικά την ίδια την κυβέρνηση, έτσι ώστε να μην μπορεί να κάνει κανένα χειρισμό, κανένα συμβιβασμό. Το έχουμε ξαναζήσει αυτό στο παρελθόν και είναι καταστροφικό. Είναι πολύ δύσκολο να καταλήξει οιοσδήποτε σε συμφωνία με κάποιον τον οποίο εμφανίζει ως τερατώδη αντίπαλο. Δεύτερο μείζον πρόβλημα, οι εντονότατες αντιδράσεις οι οποίες προκαλούνται στους πολίτες και στους πολιτικούς των χωρών που παίρνουν αποφάσεις οι οποίες μας αφορούν. Και αυτοί, ίσως, οδηγηθούν σε επίδειξη απόλυτα σκληρής στάσης απέναντι στην Ελλάδα, λόγω αντιπαλότητας.

Η κυβέρνηση κινδυνεύει να βρεθεί ανάμεσα σε μια κοινή γνώμη που δεν θα δέχεται κανένα συμβιβασμό, όσο λογικός και έντιμος κι αν είναι, και σε εταίρους που, επίσης, δεν θα ενδιαφέρονται να καταλήξουν σε συμφωνία παραμονής της χώρας μας στην Ευρωζώνη. Αυτό θέλει;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή