Πρόσωπα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως και το 2008 με τον Jay-Z, έτσι και φέτος η δεύτερη μέρα (Σάββατο) του Glastonbury, του μεγαλύτερου μουσικού φεστιβάλ στον κόσμο, «παραδίδεται» στο hip-hop. Συγκεκριμένα, όπως έγινε επίσημα γνωστό χθες, την κεντρική συναυλία της βραδιάς θα δώσει ο δημοφιλής ράπερ Κάνιε Γουέστ (φωτ.), επιβεβαιώνοντας την απήχηση του συγκεκριμένου είδους μουσικής τόσο παγκοσμίως όσο και στη Βρετανία ειδικότερα. Υπενθυμίζεται πως την πρώτη μέρα του φεστιβάλ θα ηγηθούν οι Foo Fighters, ενώ για την τρίτη μέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις.

Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που ήθελαν το νέο σπέσιαλ επεισόδιο της πολύ αγαπητής και στη χώρα μας βρετανικής σειράς «Sherlock» να εκτυλίσσεται στο «αυθεντικό» βικτωριανό περιβάλλον του διάσημου ντετέκτιβ του Αρθουρ Κ. Ντόιλ. Οπως αποκάλυψε ο σεναριογράφος της σειράς, Στίβεν Μόφατ, οι πρωταγωνιστές Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Μάρτιν Φρίμαν θα μεταφερθούν στη βικτωριανή εποχή για ένα μόνο επεισόδιο «εν είδει μικρής φούσκας», ανεξάρτητα από την υπόλοιπη πλοκή.

…Εφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 56 ετών, ο Βαγγέλης Βέκιος, ο «αυθεντικός» ντράμερ των Μουσικών Ταξιαρχιών (συνέβαλε στους δύο πρώτους δίσκους τους) του Τζίμη Πανούση. Εκτός από τη συμμετοχή του στο θρυλικό πια ροκ σχήμα, ο Βαγγέλης Βέκιος υπήρξε μέλος και άλλων λιγότερο γνωστών συγκροτημάτων, ενώ αργότερα ασχολήθηκε πολύ ενεργά και με τη ραδιοφωνία διατελώντας διευθυντής στον «Εν Λευκώ» και καλλιτεχνικός διευθυντής για το μουσικό πρόγραμμα του ρ/σ «Στο Κόκκινο».

…Τον εαυτό του και την τελευταία του πολυσυζητημένη ταινία «Ελεύθερος σκοπευτής» θέλησε να υπερασπιστεί o Κλιντ Ιστγουντ, χαρακτηρίζοντάς τη μάλιστα «αντιπολεμική» παρά τις περί του αντιθέτου κατηγορίες που της έχουν αποδοθεί. Συγκεκριμένα, σε ομιλία του σε φοιτητές, ο διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης είπε πως η ταινία μιλάει εκτενώς για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι βετεράνοι και οι οικογένειές τους, διευκρινίζοντας μάλιστα πως και ο ίδιος θεωρεί μάλλον λανθασμένες τις στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή