49 χρόνια πρίν… 19.ΙΙΙ.1966

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ – ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ – ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΝ: Η «Πειραματική Ορχήστρα» του Δήμου Αθηναίων εσημείωσεν μεγάλην επιτυχίαν κατά την χθεσινήν πρώτην συναυλίαν της (διευθυντής ο συνθέτης κ. Μ. Χατζηδάκης), που εδόθη εις το «Θέατρον Κοτοπούλη», παρουσία των Βασιλέων, της Πριγκιπίσσης Ειρήνης, μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, του Διπλωματικού Σώματος, πολλών άλλων επισήμων και γνωστών μελών της αθηναϊκής κοινωνίας. Τόσον κατά την εμφάνισίν του, όσον και εις τα διαλείμματα και εις το τέλος της συναυλίας, ο κ. Χατζηδάκης κατεχειροκροτήθη υπό του κοινού, καθώς και οι συνεργάται του. Εξ άλλου, ο συνθέτης εδέχθη τα συγχαρητήρια του Ανακτος. Το πρόγραμμα περιελάμβανεν έργα Βάρβογλη, Μπαχ, Χίντεμιτ, Ααρών Κόπλαντ και Φρανκ Μαρτέν. Η αίθουσα ήτο κατάμεστος. Ο Βασιλεύς συνεχάρη και τον σολίστα της συναυλίας Γ. Μούτσιον.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Ο Ελλην συνθέτης κ. Θ. Αντωνίου ετιμήθη, κατά χθεσινάς πληροφορίας εκ Γερμανίας, με το Α΄ βραβείον του μουσικού διαγωνισμού της Στουττγάρδης, διά το εκτελεσθέν εκεί έργον του «Κοντσέρτο για βιολί».

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ «ΓΚΑΙΤΕ» ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Ο γερμανογαλλικός θίασος «Τεάτρ ντε λα Μαντραγκόρ», μετακληθείς υπό του Ινστιτούτου «Γκαίτε» των Αθηνών, θα δώση τρεις παραστάσεις εις το «Θέατρον Βεργή» την 28ην και την 30ήν τρέχοντος. […] Θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «Μεταμορφώσεις», που περιλαμβάνει έργα παντομίμας και την κωμωδίαν «Λεόντιος και Λένα» του Μπύχνερ. […] Το συγκρότημα, το οποίον εδρεύει εις το Παρίσι, θα δώση παραστάσεις και εις Θεσσαλονίκην, Πάτρας και Καβάλαν. [Σημ. «Φ»: Το Théâtre de la Mandragore ιδρύθηκε από τον Γερμανό σκηνοθέτη και συγγραφέα Wolfram Mehring και τη Γαλλίδα χορεύτρια, ηθοποιό και σκηνογράφο (Janine) Grillon το 1958.]

ΟΠΩΣ ΧΘΕΣ: Το ξεροβόρι εξύριζε χθες κυριολεκτικά. Τα βουνά της Αττικής διατηρούν ακόμη χιόνια και το τσουχτερό κρύο που επικρατεί είναι εντελώς χειμερινού τύπου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή