49 χρόνια πρίν… 24-ΙΙΙ-1966

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΖΟΝΣΟΝ ΓΙΑ ΝΑΤΟ: Ουασιγκτών, 23.- Ο πρόεδρος Τζόνσον εις αποψινόν λόγον του αφιερωμένον αποκλειστικώς εις το μέλλον του ΝΑΤΟ εδήλωσεν ότι ναι μεν είναι εσφαλμένη η σκέψις περί αμεταβλήτου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, αλλ’ οιαδήποτε μεταβολή ή αναδιάρθρωσις του ΝΑΤΟ θα πρέπει να γίνεται κατόπιν συνεννοήσεων και όχι μονομερώς ή μονοπλεύρως. Επίσης, ετόνισεν ότι μόνον η συλλογική δράσις και όχι η απομόνωσις δύναται να αποτρέψη αποτελεσματικώς την έκρηξιν πολέμου. Ο Αμερικανός πρόεδρος, καίτοι εις τον λόγον του δεν ανέφερε τον πρόεδρον Ντε Γκωλλ, εν τούτοις, ήτο απολύτως προφανές ότι διά των δηλώσεών του έδιδε απάντησιν εις τας γαλλικάς απόψεις περί ΝΑΤΟ. Τέλος, είπεν ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ εν ανάγκη θα προχωρήσουν εις το έργον των και άνευ της Γαλλίας. […] Ο κ. Τζόνσον εχαρακτήρισεν ως εσφαλμένας, παρωχημένας και στενάς τας αντιλήψεις περί κυριαρχικών δικαιωμάτων.

ΡΩΣΙΑ – ΚΙΝΑ: Ουασιγκτών, 23.- Η διένεξις μεταξύ των δύο γιγάντων του κομμουνιστικού κόσμου εισήλθεν εις νέαν ακόμη οξυτέραν φάσιν, όταν σήμερον η Λαϊκή Κίνα διά μηνύματός της προς την Σοβιετικήν Ενωσιν ανεκοίνωσεν ότι δεν πρόκειται να αποστείλη αντιπροσωπείαν της εις το 23ον συνέδριον του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ενώσεως.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ: Εις την γκαλερί «Μέρλιν» στεγάζεται ατομική έκθεσις του εκλεκτού ζωγράφου Γιάννη Τσαρούχη. Ο καλλιτέχνης εκθέτει εργασίαν του κυρίως του 1966. Η έκθεσις περιλαμβάνει υδατογραφίες, ελαιογραφίες καθώς και «λάδια» σε τσιμεντόπλακες. Επίσης την προσωπογραφίαν του λαϊκού ζωγράφου Θεοφίλου […] καθώς και τας συνθέσεις «8 άνεμοι» […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή