49 χρόνια πρίν στην «Κ» 29.ΙII.1966

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 29.ΙII.1966

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

THEATRE DE LA MANDRAGORE: Το γερμανογαλλικόν συγκρότημα «Τεάτρ ντε λα Μαντραγκόρ» έδωσε χθες βράδυ τας δύο πρώτας παραστάσεις του εις το «Θέατρον Βεργή», όπου παρουσίασε πρόγραμμα με βουβές παντομίμες, υπό τον τίτλον «Μεταμορφώσεις», το οποίον θα επαναλάβη και σήμερον 9.30 μ.μ. εις το Δημοτικόν Θέατρον Πειραιώς. Αι εμφανίσεις του συγκροτήματος τερματίζονται αύριον, οπότε θα παρουσιάση εις το «Θέατρον Βεργή» το έργον του Μπύχνερ «Λεόντιος και Λένα». Μετά τας Αθήνας, το συγκρότημα θα δώσει παραστάσεις εις Θεσσαλονίκην, Πάτρας και Καβάλαν. Μετεκλήθη υπό του Γερμανικού Ινστιτούτου «Γκαίτε», υπό την αιγίδα του οποίου δίδονται αι παραστάσεις. Το συγκρότημα ιδρύθη υπό του Γερμανού ηθοποιού Βόλφραμ Μέρινγκ [Wolfram Mehring, φωτογραφία] το 1956 εις το Παρίσι, εν συνεργασία μετά της Γαλλίδος καλλιτέχνιδος Γκριγιόν [Grillon]. Την επωνυμίαν του εδανείσθη από την ανθρωπόμορφον ρίζαν του μαγικού βοτάνου μανδραγόρας.

ΣΛΑΒΟΜΙΡ ΜΡΟΖΕΚ: Παρίσιοι, Μάρτιος.- Ο Σλάβομιρ Μρόζεκ, ο οποίος έκαμε την εβδομάδα αυτήν την πρώτην του εμφάνισιν εις το γαλλικόν θέατρον με το ανέβασμα τριών από τα σύντομα θεατρικά του έργα εις το Θέατρον της Τσέπης, είναι το τρομερό παιδί της μεταπολεμικής πολωνικής λογοτεχνικής σκηνής. Εις την δημοσιογραφίαν, τον κινηματογράφον και τας επιθεωρησιακάς σκηνάς της Βαρσοβίας απέκτησε σημαντικήν φήμην διά τον δηκτικόν σαρκασμόν του και την συχνά ανευλαβή του ειλικρίνειαν.

ΚΕΝΤΡΟΝ ΔΕΛΦΩΝ: Ανακοινωθέν της Αυλής: Αι Α.Α.Μ.Μ. ο Βασιλεύς και η Βασίλισσα μετέβησαν χθες την πρωίαν εις Δίστομον και Αράχωβαν, εν συνεχεία δε εις Δελφούς, ένθα η Αυτού Μεγαλειότης έθεσε τον θεμέλιον λίθον του Πνευματικού Κέντρου Δελφών. Ακολούθως, αι Αυτών Μεγαλειότητες επεσκέφθησαν την Αμφισσαν και μετά μεσημβρίαν επέστρεψαν εις Αθήνας.

ΜΙΧΑΗΛ ΔΕΝΔΙΑΣ: Απόψε ώραν 7.30 εις την Εταιρίαν Φίλων του Λαού θα ομιλήση ο κ. Μιχ. Δένδιας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Γενικαί σκέψεις περί διοικητικής αναδιοργανώσεως».

ΠΑΥΛΟΣ ΦΛΩΡΟΣ: Τα νέα βιβλία. Παύλου Φλώρου: «Η βουβή ορχήστρα». Διηγήματα. Σχ. 8ον. Σελ. 149. Αθήναι 1966.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή