Πρόεδρος εκτός ορίων

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχει ξεπεράσει η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων τα όρια της εντολής της; Προφανώς, ναι. Κατά το άρθρο 65 του Συντάγματος, ο πρόεδρος της Βουλής «διευθύνει τις εργασίες του Σώματος, μεριμνά για τη διασφάλιση της ανεμπόδιστης διεξαγωγής των εργασιών του, την κατοχύρωση της ελεύθερης γνώμης και έκφρασης των βουλευτών και την τήρηση της τάξης». Τελεία και παύλα.

Βεβαίως και μπορεί να παίρνει πρωτοβουλίες για άλλα θέματα, τα οποία προβάλλουν το έργο του Βουλευτηρίου. Είναι όμως αυτονόητο ότι οι ενέργειες αυτές οφείλουν να έχουν συζητηθεί, να είναι προϊόν συναίνεσης και, σε κάθε περίπτωση, να προάγουν τη συνεννόηση και το πνεύμα ομόνοιας που διέπει τη λειτουργία του ύπατου θεσμού της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.

Η «Ζωή Κ.» (όπως αναφέρεται σ’ αυτήν ο Ερίκ Τουσέν στον επαγγελματικό του ιστότοπο) αδιαφορεί για όλα τα παραπάνω και για πολλά περισσότερα, που είναι γραμμένα στη συλλογική μνήμη της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας.Οι παρεκτροπές της κ. προέδρου ξεπερνούν ήδη τους κανόνες των καλών τρόπων. Οπως, για παράδειγμα, το ειρωνικό μειδίαμα προς πολιτικούς αντιπάλους της και οι χαρακτηρισμοί, σε ύφος απαράδεκτο και υποτιμητικό, για όσα κατά περίσταση λέγουν συνάδελφοί της.

Ακόμη χειρότερα, η κ. Κωνσταντοπούλου απειλεί σε κάθε ευκαιρία. «Αν συνεχίσετε θα λάβω μέτρα…» απείλησε τις προάλλες. Απειλές εκστομίζει προς παρόντες ή απόντες. Επαγγελματίες, όπως οι δημοσιογράφοι που παρακολουθούν τις εργασίες της Βουλής, αλλά και άλλους πολίτες. Η πρόεδρος κρίνει, από τη θέση εξουσίας που της παραδόθηκε, όλους τους πολίτες, είτε για όσα αυτοί αντιπροσωπεύουν, είτε για εκείνα που πρεσβεύουν, είτε για την άσκηση των δικαιωμάτων τους.

Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου συνιστά την πιο βοερή και ξεχωριστή απειλή στη λειτουργία της Δημοκρατίας μας, αυτή τη στιγμή.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε, με τον παγιωμένο αυταρχισμό της, τη δημιουργία, ονοματοδοσία, σύνθεση και στοχοδοσία μιας επιτροπής που αφορά κρίσιμα θέματα της χώρας και των συμφερόντων του κράτους.

Προσέλαβε εμπειρογνώμονες με ισχυρή, δογματική και μονόχρωμη ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα δήθεν για τη συγγραφή έκθεσης για τις συνθήκες σύναψης του δημόσιου χρέους, προκαλώντας ήδη ζημία στα συμφέροντα του κράτους.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι συνοδοιπόροι της είναι σε θέση, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, να προκαλέσουν ανήκεστο βλάβη στη θέση της χώρας εντός της διεθνούς κοινότητας.

Ο μόνος τρόπος για να αμβλυνθεί ο κίνδυνος είναι να αντιδράσει η πλειοψηφία των βουλευτών, οι οποίοι οφείλουν να διαχωρίσουν τη θέση της Βουλής από τις ενέργειες της προέδρου. Παραλλήλως, η κυβέρνηση οφείλει να διαχωρίσει πλήρως και χωρίς περιστροφές τη θέση της.

Εκτός αν όλα όσα βλέπουμε είναι μέρος κάποιου σχεδίου!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή